Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Servopompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

na wstepie mowie ze czytalem wszystkie chyba tu zamieszczone artykuly dotyczace odpowietrzania ukladu i problemow z pompa wspomagania lecz nie znalazlem watka ktory by pasowal do mojego przypadku albo jestem inteligentny inaczej - tez fakt.

Wspomaganie mi wyje jak diabli i ucieka mi plyn gora przez zbiorniczek jak tak pryzjade po dluzszej trasie to po 3h mam wieeeelka plame pod samochodem a zbiorniczek wyrownawczy jest mokry i teraz zauwazylem jeszcze ze na zapalonym silniku plynu mi ubywa ponizej kreski minimum a jak zagasze to wraca powyzej maximum - tak ma byc? , a pozatym w trakcie pracy silnika w zbiorniczku jest noemalnie Niagara jakies wiry ze hej a plyn z tego co widze jest bialutki jak woda i duuuzo piany.

Jakies sugestie?

wymiana pompy?

wymiana plynu ?

odpowietrzenie ukladu ?

prosze o pomoc[br]Dopisany: 10 Maj 2009, 14:51_________________________________________________druga sprawa to tez nie moge znalezc nic w jaki sposob mam wymienic plyn i jak odpowietrzyc uklad nawet nie wiem gdzie jest ta pompa jak ja zlokalizowac i czy ma ona jakas srube spustowa albo odpowietrzajaca szukalem po ksiazkach i tez lipa.[br]Dopisany: 10 Maj 2009, 16:49_________________________________________________a przed chwila zabralem sie za odpowietrzanie wg opisanych sposobow - nie chce mi sie tu przytaczac watkow ale ze tak powiem sposoby sie roznia ja robilem tak : odkrecilem zbiorniczek dolalem plynu do max i krecilem kierownica na zgaszonym silniku - rece mnie bola jeszcze :) jak plyn zszedl jakies 1,5cm w zbiorniczku to zapalilem silnik i krecilem kiera znow w lewo i w prawo , na chwile bylo oki jakies 10 sekund a potem znowu wyje i zobaczylem ze stan sie nieznacznie podniosl w zbiorniczku po zgaszeniu , ponowilem procedure i w efekcie teraz mam pelny zbiorniczek z czeko 30% to piana :hi:

moze ktos by mi wreszcze to jasno wyjasnil jak to zrobic - powtarzam ze artykuly na ten temat ktore przegladalem to jakas abstrakcja ( gosc pisze abstrac**jac : niebo jest niebieskie a powinno byc czarne - na to nastepny odpisuje : aha wiec niebo musi byc zielone - na to autor watku odpowiada : tak tak niebo zrobimy zolte wiec jest wszystko oki :notworthy: trudno z czegos takiego sie zorientowac :(

Opublikowano

pompe masz do wymiany, stara juz jest mocno "nadgryziona przez ząb czasu"

albo przez kogos kto wlał nie taki płyn jak potrzeba

co masz wlane do układu?/???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ok dzieki za odpowiedz pompe juz zamowilem i bede wymienial :)

plyn nie mam pojecia jaki byl i jak mi ztaczela juz wyc to dolalem zielony b taki mi sprzedali jak ze pasuje i na chwile byl ok a potem znow zaczela wyc :P - wymienie pompe to napisze co i jak, dzieki za odpowiedz :hi:[br]Dopisany: 12 Maj 2009, 09:54_________________________________________________Hejka

Pompe juz mam teraz szukam na forum jakiesj lopatologicznej instrukcji jak ja wymienic i jakos nie moge nic znalezc :)

pomoze ktos ?

Opublikowano

odkręcasz starą zakładasz nową

trzeba sprawdzic koło czy jest takie same