Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpanie przy przyśpieszaniu w Audi A4 B8 1.8TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam taki problem z moim a4, gdyż przy 3,100 obrotów na biegu 2,3,4 jest pojedyncze szarpnięcie, brak błędów na desce, w VCDS również czysto. Szarpniecie nie występuje zawsze. Problem znika po przepaleniu na 4 biegu do czerwonego pola. Auto po mapie ze 160 na 210. Na wykresie nie widać tego szarpnięcia. Na serii szarpnięcia w ogóle nie ma na żadnym biegu. Wymienione zostały cewki NGK u5014 ( te czerwone ), Świece NGK, wyczyszczone wtryski oraz złożone na nowych uszczelkach, wyczyszczony dolot z przepustnica, zawór n75. Kompresja 10-11 barów. Silnik był po remoncie w 2021 roku ( usunięto problem poboru oleju ). Podczas hamowania i podpiętym VCDS wszystkie logi wzorowe oprócz sporadycznego wypadania zapłonu na 3 garze przy wyższych obrotach rzędu 6000. Nie wymieniona została odma oraz pompa wysokiego ciśnienia. Nie wiem gdzie mogę szukać jeszcze problemu. Podobny temat był kiedyś i forumowicz bladzio1 miał podobny problem ale nie było go na forum od roku i nie mam jak się z nim skontaktować.