Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Światła przeciwmgielne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam oto taki problem ze światłami przeciwmgielnymi tylnymi. Otóż wyłączniki świateł przeciwmgielnych przednich i tylnych załączają TYLKO przednie światła. Tak więc tył nie świeci i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Do żarówek tylnych nie przychodzi napięcie, bo mierzyłem miernikiem. Proszę o radę w tym temacie, jakiś schemat czy coś!!!

Opublikowano

w elektryce expertem nie jestem,

ale przednie przeciwmgiełki mozesz włączyć.

Jak chcesz włączyć tył to załączają sie tez przednie to norma ja tak mam.

Opublikowano
  • Autor

Może rzeczywiście to norma ale problem pozostaję nadal czyli nieświecący tył

Opublikowano

miałem podobnie w 80 też avant, czy nie działaja TYLKO tył przeciwmgiełki? czy moze cos jeszcze;szyba tył grzeje?, wycieraczka?.Wtedy okazało sie przetarte przewody te które idą w wiązce widać je po otwarciu klapy(czeste otwierania klapy) lata swoje robią

Opublikowano
  • Autor

Wszystko co samochód ma "elektrycznego" z w tylnej części karoserii działa. Oprócz przeciwmgiełek [br]Dopisany: 10 Maj 2009, 20:40_________________________________________________Niedawno rozmawiałem o tych niedziałających przeciwmgiełkach z pewnym macherem, który twierdzi, że są osobne bezpieczniki zabezpieczające przeciwmgiełki przednie i tylne. Z literatury wynika, że jest tylko jeden bezpiecznik zabezpieczający oba światła przeciwmgielne (nr 35 na tablicy bezpiecznikowej). Czy któryś z szanownych kolegów, użytkowników najlepszych samochodów na świecie wie, jak jest naprawdę?

Opublikowano

Tylne światło przeciwmgielne działało wcześniej? Czy dopiero teraz coś się uszkodziło?

Opublikowano
  • Autor

Samochód kupiłem w w tamtym roku i szczerze mówiąc nie wiem kiedy się uszkodziły te światła. W momencie kupna nie sprawdzałem czy świecą

Opublikowano

Jeżeli masz hak z tyłu możesz z tego powodu doszukiwać się problemu braku światła przeciwmgielnego. Kiedyś elektryk mi tłumaczył, że przy obecności haka jest robione jakieś obejście żeby światło przeciwmgielnego się nie zapalało i trzeba przełożyć kable w gnieździe do przyczepki. Ale jak dokładnie ma to być zrobione tego nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki! Tak rzeczywiście mam haka i tak coś czułem, że tu jest pies pogrzebany