damek77 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Witam. Jakie macie korekty długoterminowe w waszych 2.0t? Grupa 032
Vortuks Opublikowano Niedziela o 22:48 Opublikowano Niedziela o 22:48 U mnie było 10.2%, ostatnio byłem po inne Audi A4 B7 2.0T BUL i było tam 2.2% Oba Q
damek77 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu W dniu 17.11.2024 o 23:48, Vortuks napisał(a): U mnie było 10.2%, ostatnio byłem po inne Audi A4 B7 2.0T BUL i było tam 2.2% Oba Q Myślisz, że takie korekty są ok i można śmiało jeździ ? U mnie jest koło 6 % i tak mnie to zastanawia.
Gregorski3 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) U mnie zazwyczaj jest kolo 7%. Choć potrafi się wahać między +5,5 a +9%. Wiadomo najlepiej jakby było blisko 0%. Edytowane 17 godzin temu przez Gregorski3
Vortuks Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 hours ago, damek77 said: Myślisz, że takie korekty są ok i można śmiało jeździ ? U mnie jest koło 6 % i tak mnie to zastanawia. Definitywnie nie 😕 Szukam wycieku, bo na pewno mam lewe powietrze. Jak robiłem wykresy przy logach dynamicznych, to przy 5k RPM pokazuje mi 25%
damek77 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu 43 minuty temu, Vortuks napisał(a): Definitywnie nie 😕 Szukam wycieku, bo na pewno mam lewe powietrze. Jak robiłem wykresy przy logach dynamicznych, to przy 5k RPM pokazuje mi 25%
damek77 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Widzę ,że większość tych 2.0t boryka się z tym problemem. Też już wszystko uszczelniłem co jest możliwe a dalej koło 6% jest
Vortuks Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 43 minutes ago, damek77 said: Widzę ,że większość tych 2.0t boryka się z tym problemem. Też już wszystko uszczelniłem co jest możliwe a dalej koło 6% jest Widziałem ostatnio A4 B7 BUL jak pisałem z wartościami 2% - więc się da
damek77 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 35 minut temu, Vortuks napisał(a): Widziałem ostatnio A4 B7 BUL jak pisałem z wartościami 2% - więc się da To pogratulować determinacji, a mówił co dokładnie zrobił, że ma taką korektę? Bo mi już się wydaje, że może to od tych wtrysków
Vortuks Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 10 hours ago, damek77 said: To pogratulować determinacji, a mówił co dokładnie zrobił, że ma taką korektę? Bo mi już się wydaje, że może to od tych wtrysków Niestety nie - to było auto do sprzedaży (Malbork) - podjechałem, bo chciałem z bratem kupić drugie Edytowane 3 godziny temu przez Vortuks
damek77 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, Vortuks napisał(a): Niestety nie - to było auto do sprzedaży (Malbork) - podjechałem, bo chciałem z bratem kupić drugie Rozumiem, to fajne silnik. Spora moc z dużym potencjałem przy nie dużym spalaniu😏
Vortuks Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu 1 hour ago, damek77 said: Rozumiem, to fajne silnik. Spora moc z dużym potencjałem przy nie dużym spalaniu😏 Trochę off-top robię, ale wrzucę informację. Niedługo będę zabierał się za kompletną analizę działania silnika i sprawdzał u siebie wszystkie możliwe elementy powodujące problem z podciśnieniem w 2.0T FSI. Jak znajdę coś ciekawego, to dam Ci znać na PW(lub nawet zrobię ładny post na forum, opisujący co i jak).
Rekomendowane odpowiedzi