Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Korekty długoterminowe w Audi A4 B7 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakie macie korekty długoterminowe w waszych 2.0t? Grupa 032

Opublikowano

U mnie było 10.2%, ostatnio byłem po inne Audi A4 B7 2.0T BUL i było tam 2.2%
Oba Q

Opublikowano
W dniu 17.11.2024 o 23:48, Vortuks napisał(a):

U mnie było 10.2%, ostatnio byłem po inne Audi A4 B7 2.0T BUL i było tam 2.2%
Oba Q

Myślisz, że takie korekty są ok i można śmiało jeździ ? U mnie jest koło 6 % i tak mnie to zastanawia.

Opublikowano (edytowane)

U mnie zazwyczaj jest kolo 7%.  Choć potrafi się wahać między +5,5 a +9%.

Wiadomo najlepiej jakby było blisko 0%. 

Edytowane przez Gregorski3
Opublikowano
3 hours ago, damek77 said:

Myślisz, że takie korekty są ok i można śmiało jeździ ? U mnie jest koło 6 % i tak mnie to zastanawia.

Definitywnie nie 😕 Szukam wycieku, bo na pewno mam lewe powietrze. Jak robiłem wykresy przy logach dynamicznych, to przy 5k RPM pokazuje mi 25% 

Opublikowano
43 minuty temu, Vortuks napisał(a):

Definitywnie nie 😕 Szukam wycieku, bo na pewno mam lewe powietrze. Jak robiłem wykresy przy logach dynamicznych, to przy 5k RPM pokazuje mi 25% 

Opublikowano

Widzę ,że większość tych 2.0t boryka się z tym problemem. Też już wszystko uszczelniłem co jest możliwe a dalej koło 6% jest

Opublikowano
43 minutes ago, damek77 said:

Widzę ,że większość tych 2.0t boryka się z tym problemem. Też już wszystko uszczelniłem co jest możliwe a dalej koło 6% jest

Widziałem ostatnio A4 B7 BUL jak pisałem z wartościami 2% - więc się da :D

Opublikowano
35 minut temu, Vortuks napisał(a):

Widziałem ostatnio A4 B7 BUL jak pisałem z wartościami 2% - więc się da :D

To pogratulować determinacji, a mówił co dokładnie zrobił, że ma taką korektę? Bo mi już się wydaje, że może to od tych wtrysków 

Opublikowano (edytowane)
10 hours ago, damek77 said:

To pogratulować determinacji, a mówił co dokładnie zrobił, że ma taką korektę? Bo mi już się wydaje, że może to od tych wtrysków 

Niestety nie - to było auto do sprzedaży (Malbork) - podjechałem, bo chciałem z bratem kupić drugie :D

Edytowane przez Vortuks
Opublikowano
9 godzin temu, Vortuks napisał(a):

Niestety nie - to było auto do sprzedaży (Malbork) - podjechałem, bo chciałem z bratem kupić drugie :D

Rozumiem, to fajne silnik. Spora moc z dużym potencjałem przy nie dużym spalaniu😏

Opublikowano
1 hour ago, damek77 said:

Rozumiem, to fajne silnik. Spora moc z dużym potencjałem przy nie dużym spalaniu😏

Trochę off-top robię, ale wrzucę informację. Niedługo będę zabierał się za kompletną analizę działania silnika i sprawdzał u siebie wszystkie możliwe elementy powodujące problem z podciśnieniem w 2.0T FSI. Jak znajdę coś ciekawego, to dam Ci znać na PW(lub nawet zrobię ładny post na forum, opisujący co i jak).