Reeker Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Hej, tak jak w temacie, po naciśnięciu i puszczeniu pedału hamulca słyszę takie pstryknięcie/stuknięcie jednorazowo, praktycznie za każdym razem. (dodam tylko, że jest to słyszalne wewnątrz samochodu, na zewnątrz jest to bardzo stłumione) Zastanawiam się czy to coś poważnego, zanim bym oddał samochód do sprawdzenia, wolałbym się rozeznać. Zastanawiam się czy to jest błachy temat, jak jakiś luz w mechaniźmie, albo serwo hamulcowe. Samochód jest wciąż na gwarancji, czy to podchodziłoby pod nią? Edytowane 11 Listopada przez Reeker
Hugo Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Blokada w skrzyni biegów😁 Elektromagnes wydaje taki dźwięk.
Reeker Opublikowano 11 Listopada Autor Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Ok, wcześniej generalnie tego nie słyszałem, od razu wydaje się to być pewnego rodzaju defektem. Rozumiem oddać na gwarancję, niech sprawdzą? Nadmienię, że auto ma przejechane 10,5k więc to raczej dziwne takie szybkie zużycie mechanizmu... Edytowane 11 Listopada przez Reeker
Hugo Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Jeżeli to jest to o czym ja piszę, to nie jest żaden defekt. Tak ma być 😁
Reeker Opublikowano 11 Listopada Autor Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Hmm, tzn. rozumiem jakiś odgłos przy zmienianiu trybów jazdy, normalne, ale tak samo z siebie dzisiaj, kiedy odpaliłem auto i usłyszałem dźwięk, którego wcześniej nie słyszałem, jest zauważalny, przy każdym hamowaniu po puszczeniu hamulca jest taki odgłos pstryknięcia, trochę coś jakby sprężynowy bardziej, zastanawiałem się czy to nie sprężyny w zaciskach już czy coś, ale to by było na zewnątrz, to brzmi centralnie jakby działo się gdzieś w okolicach pedału PS. Załączam filmik IMG_0824.mov Edytowane 12 Listopada przez Reeker
Rekomendowane odpowiedzi