Jump to content
IGNORED

Całkowite wyłączanie kontroli trakcji i abs na przycisk w Audi A4 B7

Recommended Posts

Posted

Siemanko,

Idzie zima więc przydało by się od czasu do czasu pobawić na śniegu mając quattro :)

Wiem że naciskając przycisk ESP, wyłączymy to tylko na chwile, bądź nie calkiem i lekko to utrudnia.

Po chwili latania czuć przysmażonym hamulcem i ogólnie że systemy bezpieczeństwa wariują :( 

Wyjmowanie bezpieczników albo odpinanie wiązek pod maską na chwilę się nie dodaje, dlatego chcę to jakoś przerobić żeby było na przycisk/przełącznik który gdzieś sobie schowam w środku.

Bawił się ktoś w takie coś? byłbym wdzięczny za porady i wskazówki :D 

Autko to b7 1.8t quattro 2006r 

Posted

Jesteś w błędzie bo kliknięcie przycisku esp wyłącza kontrole trakcji nie na chwilę a do czasu wyłączenia zapłonu. Abs przecież z niczym nie koliduje więc po co wyciągać bezpiecznik?

Posted

Jak byłem na strojeniu u Łukasza13 i zapytałem go o to, to powiedział mi że tak właśnie jest (chyba że coś źle zrozumiałem albo zapomniałem), i jakiś jego znajomy zrobił sobie wyłączanie wszystkich systemów na przycisk. 
A co do absu to właśnie on dohamowywuje koła podczas poślizgu, żeby wyprowadzić z niego samochód - co by się zgadzało tym że po kręceniu bączków czuć przypalone heble.

Posted

Najprościej będzie chyba po prostu dorobić przycisk w obwodzie czujnika ABS i jego wciśnięcie spowoduje przerwę w obwodzie, wywali błąd ABS i żadne systemy nie będą działać.