Osuch1122 Opublikowano Wtorek o 06:59 Opublikowano Wtorek o 06:59 Witam wszystkich serdecznie.Nie wiem czy ten dział ale spróbuję. Nabyłem do audi a5 8t fotele wentylowane klimatronik zmieniłem na ten z końcówką AL przedliftowy,bo auto mam z 2009r podłączyłem fotele tak jak w opisie i wentylacja nie działa.Nie wiem do czego w fotelu podłączyć fioletowy kabelek z BCM.Mogłby ktoś podpowiedzieć?Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
MaTeo85 Opublikowano Wtorek o 09:16 Opublikowano Wtorek o 09:16 Fotel powinien mieć sterownik wentylatorów z którego wychodzi przewód komunikacyjny LIN (fioletowy, lub w późniejszych rocznikach żółto/szary) z PINu T18d/14 (lewy fotel) i T18c/14 (prawy fotel) i idzie do BCM na PIN T16b/4
Osuch1122 Opublikowano Wtorek o 10:34 Autor Opublikowano Wtorek o 10:34 Godzinę temu, MaTeo85 napisał(a): Fotel powinien mieć sterownik wentylatorów z którego wychodzi przewód komunikacyjny LIN (fioletowy, lub w późniejszych rocznikach żółto/szary) z PINu T18d/14 (lewy fotel) i T18c/14 (prawy fotel) i idzie do BCM na PIN T16b/4
Osuch1122 Opublikowano Wtorek o 10:43 Autor Opublikowano Wtorek o 10:43 Dziękuję kolego.Chodzi o moduł pod fotelem do którego idą cztery wtyczki tak?Jak to te to mam z końcówką B.I jeszcze jedno,bo miałem klimę jednostrefową a ten panel AL na vcds pokazuje 3 zone i te 12 błędów ale klima chodzi normalnie ale myślę,że to nie będzie miało wpływu na wentylatorki i BCM mam z końcówką N ale fotele nie mają grzania więc chyba na tym ruszy,bo zBCM ten pin wychodzi.Gdybym miał jeszcze jakieś pytania to mogę pisać?Na razie Dziękuję bardzo jak będę w domu to sprawdzę te kolory.
Osuch1122 Opublikowano Wtorek o 17:38 Autor Opublikowano Wtorek o 17:38 MaTeo85 mam taki moduł pod fotelem ale nie idą do niego żadne przewody (kolory)o których wspomniałeś.Jedynie fioletowy kolor znalazłem,który dochodzi do wentylatora ale wychodzi jako zielony.
MaTeo85 Opublikowano Wtorek o 18:44 Opublikowano Wtorek o 18:44 to jest moduł pamięci i sterownik elektryki fotela. do wentylacji musisz mieć coś takiego jeszcze w fotelu 8K0959772C lub E przykładowy link: allegro.pl ALLEGRO.PL i dopiero ten moduł ma fizyczne połączenie z wentylatorami w siedzeniach.
Osuch1122 Opublikowano Wtorek o 19:30 Autor Opublikowano Wtorek o 19:30 No to lipa,bo wentylatorki w fotelach są ale niestety brak wolnej wtyczki żeby go gdziekolwiek wpiąć.Chyba,że poprzedni właściciel od którego kupiłem ten komplet zrobił mnie w bambuko,że mu to wiało.Odkręce jutro i wypnę fotel może gdzieś tą wtyczkę upchnął.Dzięki wielkie i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi