Opublikowano 2 godziny temu2 godz Autor Witam wszystkich,Tak jak już wcześniej wspominałem przyszedł moment na porządny zawias w RS5 .Wybrałem KW V3 Gepfeffert zamiast zwykłego KW V3 przede wszystkim ze względu na większy zakres regulacji wysokości. Zależało mi na możliwości indywidualnego ustawienia wysokości, a nie tylko na standardowym, umiarkowanym obniżeniu. Jednocześnie zachowuję niezależną regulację dobicia i odbicia, więc mogę dopasować charakterystykę zawieszenia do własnych preferencji i warunków drogowych.Dla mnie to najlepsze połączenie dużych możliwości obniżenia z regulowanym zawieszeniem.Zdecydowałem się również pojechać bezpośrednio do Gepfeffert na montaż, zamiast zamawiać zestaw i montować go gdzieś na miejscu. To firma z około 20-letnim doświadczeniem, która specjalizuje się w tego typu modyfikacjach i doskonale wie, co robi. Zależało mi na tym, żeby zawieszenie nie tylko zostało poprawnie zamontowane, ale również odpowiednio ustawione przez ludzi, którzy znają te zestawy od podszewki.Nie chodziło mi o to, żeby samochód był jak najniżej za wszelką cenę. Często jeżdżę w Holandii, gdzie progi zwalniające i stan dróg potrafią być sporym wyzwaniem, dlatego ważne było dla mnie znalezienie rozsądnego kompromisu między wyglądem, prowadzeniem i codzienną użytecznością.Właśnie dlatego wybrałem Gepfeffert – większe możliwości regulacji, doświadczenie specjalistów i pewność, że całość zostanie zrobiona tak, jak należy. Moim zdaniem przy takim samochodzie warto postawić na fachowców, a nie kierować się wyłącznie ceną...Dodatkowym plusem było to, że wszystko załatwiłem na miejscu – po montażu została wykonana geometria kół, a także została zrobiona rejestracja zawieszenia wraz z TÜV. Kilka fotek z montażu i finałowy efekt wyszedł taki...Z racji tego, że miałem około 700km w jedną stronę do Gepfeffert , zawias już się w drodze powrotnej zdarzył ułoży planowane 0,5 cm zmieniło się w około 0,7mm, więc wszystko mieści się w zakładanym zakresie.Zgodnie z zaleceniami chłopaków z Gepfeffert za jakiś czas ponownie wybiorę się na geometrię, żeby dokładnie pomierzyć i ustawić wszystkie kąty już po ostatecznym ułożeniu się zawieszenia.Teraz czas na jakieś Grubbe koło... Edytowane 58 minut temu58 min przez WojtekRS5