Andrzej2109 Opublikowano Poniedziałek o 22:33 Opublikowano Poniedziałek o 22:33 Witam panowie zwracam się do was z takim problemem,mianowicie rano po postoju samochodu przez noc gdy auto zejdzie już z ssania słycha taki klekot (jak na filmie) auto pochodzi chwilę albo przejadę 10 metrów i chodzi idealnie, nie jest to rozrząd ani dwu mas pasek również też nie czy macie może jakiś pomysł? Bądź miał ktoś tak ? Kod silnika cvkb 130 przebiegu olej zawsze wymiany co 10k 🙏😁 att.BuhIZFUbjFIp0NhqOrJrWcAYd7gmALKC5F2yYNBSHKw.mp4
Dragon132141 Opublikowano Wtorek o 18:44 Opublikowano Wtorek o 18:44 20 godzin temu, Andrzej2109 napisał(a): Witam panowie zwracam się do was z takim problemem,mianowicie rano po postoju samochodu przez noc gdy auto zejdzie już z ssania słycha taki klekot (jak na filmie) auto pochodzi chwilę albo przejadę 10 metrów i chodzi idealnie, nie jest to rozrząd ani dwu mas pasek również też nie czy macie może jakiś pomysł? Bądź miał ktoś tak ? Kod silnika cvkb 130 przebiegu olej zawsze wymiany co 10k 🙏😁 att.BuhIZFUbjFIp0NhqOrJrWcAYd7gmALKC5F2yYNBSHKw.mp4
Dragon132141 Opublikowano Wtorek o 18:53 Opublikowano Wtorek o 18:53 Teraz, Dragon132141 napisał(a): .....u mnie podobnie tylko już czuje spadek mocy i jakiś hałas z tyłu silnika tylko na wolnych obrotach i P bo gdy wrzucę Drive ,hałas zanika ale auto pracuje równo ,zero wypadania zapłonów ,falowania etc,rusza i zmienia biegi normalnie ,zero błędów po podłączeniu kompa......zamówię wpierw zawory( magnesy) od zmiennych faz rozrządu może któryś już kuleje , zanim zacznę myśleć o poważniejszych rzeczach bo też auto od początku serwisowane w ASO do 100k ,ja jestem drugi i od razu przeskoczyłem na swoje interwały więc raczej bardzo dobrze utrzymane.....
Lovely Man Opublikowano Wtorek o 19:11 Opublikowano Wtorek o 19:11 To tylko na zimnym czy na gorącym przy odpaleniu też? Co się dzieje po dodaniu obrotów na postoju, zanika?
Lovely Man Opublikowano Wtorek o 19:21 Opublikowano Wtorek o 19:21 Na moje ucho to słychać jakby hydrauliczny popychacz zaworu nie kasował luzu zaworowego na wolnych obrotach, jak się napełni olejem to przestaje
Andrzej2109 Opublikowano Wtorek o 19:26 Autor Opublikowano Wtorek o 19:26 14 minut temu, Lovely Man napisał(a): To tylko na zimnym czy na gorącym przy odpaleniu też? Co się dzieje po dodaniu obrotów na postoju, zanika? tylko na zimnym i to musi postać długo, tak to chodzi idealnie, tak zanika
Lovely Man Opublikowano Wtorek o 19:31 Opublikowano Wtorek o 19:31 Dokładnie tak się to objawia, olej schodzi z popychacza i stuka dopóki nie napełni się na nowo olejem. A na jakim oleju jeździsz? Bo czasem pomaga sama wymiana oleju na lepszy gatunkowo, a czasem trzeba wymienić popychacz choć to nić groźnego na tym etapie.
Andrzej2109 Opublikowano Wtorek o 19:38 Autor Opublikowano Wtorek o 19:38 6 minut temu, Lovely Man napisał(a): Dokładnie tak się to objawia, olej schodzi z popychacza i stuka dopóki nie napełni się na nowo olejem. A na jakim oleju jeździsz? Bo czasem pomaga sama wymiana oleju na lepszy gatunkowo, a czasem trzeba wymienić popychacz choć to nić groźnego na tym etapie. Ravenol 0w20 taki jak producent zaleca, więc co sugerujesz zrobić?
Lovely Man Opublikowano Wtorek o 19:46 Opublikowano Wtorek o 19:46 4 minuty temu, Andrzej2109 napisał(a): Ravenol 0w20 taki jak producent zaleca, więc co sugerujesz zrobić? Toż to wodzionka Tylko taki zalecają do tego silnika?
Andrzej2109 Opublikowano Wtorek o 19:47 Autor Opublikowano Wtorek o 19:47 Teraz, Lovely Man napisał(a): Toż to wodzionka Tylko taki zalecają do tego silnika? Otóż tak
Lovely Man Opublikowano Wtorek o 19:50 Opublikowano Wtorek o 19:50 To nalej coś markowego, ten ravenol to raczej d*py nie rwie
Andrzej2109 Opublikowano Wtorek o 19:54 Autor Opublikowano Wtorek o 19:54 3 minuty temu, Lovely Man napisał(a): To nalej coś markowego, ten ravenol to raczej d*py nie rwie Napisałem wiadomość do ciebie odpisz
Dragon132141 Opublikowano Wtorek o 21:08 Opublikowano Wtorek o 21:08 1 godzinę temu, Lovely Man napisał(a): To tylko na zimnym czy na gorącym przy odpaleniu też? Co się dzieje po dodaniu obrotów na postoju, zanika? ....u mnie po wrzuceniu Drive cichnie
Rekomendowane odpowiedzi