Josha Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Siemano, mam pewien problem a mianowicie, w randomowcych momentach coś zaczyna mi popiskiwac podczas jazdy, dźwięk jest nieregularny raz trwa sekundę, raz kilka, raz jest głośniejszy raz cichszy. Z moich obserwacji doszedłem do wniosku że wydobywa się on z okolic kół, którego bądź których niestety nie wiem. Na początku piski te było słychać szczególnie w czasie jazdy w deszczu, następnie w losowych momentach, w ostatnim tygodniu zaobserwowałem że słychać je częściej podczas jazdy na nierównościach (np gdy auto podbije trochę do góry na tzw chopce) lub podczas skrętu w lewo (lekkiego np na zakręcie). Tarcze i klocki wymienione w tamtym roku, niestety nie wiem na jaką markę gdyż robił to jeszcze mój tata, ale przebieg na nich nie jest duży. Odgłosy pojawiły się pewien czas po wymianie. Dodam również że podczas hamowania nawet minimalnego jeśli pisk trwa trochę dłużej naciśnięcie hamulca nawet delikatnie powoduje że przestaje piszczeć, czasem na stałe a czasem od razu po puszczeniu nogi z hamulca zaczyna piszczeć ponownie. Przy delikatnym hamowaniu również słychać ten dźwięk. Wydaje mi się że nic nie blokuje kół gdyż auto toczy się z lekkością. Auto oddam do przeglądnięcia mechanikowi podczas wymiany opon na letnie, ale do tego momentu została jeszcze chwila czasu.Wiem że nikt nie jest wróżbita, i nie wiem co można wywnioskować z mojej wypowiedzi, jednakże pytam głównie z czystej ciekawości, co to może być czy ktoś już z takim czymś się spotkał?
Rekomendowane odpowiedzi