Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpalaniem Audi A4 B9 3.0 TDI CSWB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie. 

Mam problem ze swoim autem a4 b9 allroad. Rok 2016. Silnik CSWB. 218 km. Samochód ma problem z odpaleniem. Tzn. Na zimnym silniku odpala po jakiś 5-7 sekundach krecenia rozrusznikiem i przez 3 sekund chodzi delikatnie nie rowno. Jest to odczuwalne siedząc w środku. Po przejechaniu np. 4 km I zgaszeniu auta, i ponownej próbie odpalenia po jakiś 15 min samochód nie odpala wogole. Odpali za jakieś kilka godzin. Po rozgrzaniu do 90 stopni. Tego objawu nie ma. Odpala raz normalnie a raz kreci jak na zimnym. Zaznaczę ze auto po zgaszeniu nie ważne czy zimny czy ciepły odpala od strzała po minucie czy dwóch postoju.  Na światłach na start/stop również pali od strzała. Problem się pojawia po przestaniu kilku minut. Coś w ten deseń jakby się paliwo cofało. Po sprawdzeniu wszystkiego postawiono na wtryski. Wymieniłem wytryski na nowe Bosch. Nowe nie po Regeneracji. Bo taka była diagnoza mechanika. (Nie chcialem sie bawic w regenereacje czy sprawdzanie)Jego zdaniem , zostalo tylko to po sprawdzeniu wszystkiego. Problem dalej ten sam. Nie pomogło nic totalnie. Zaznacze ze auto jedzi normalnie nic mu dolega. Przyspiesza tak jak należy, nie szarpie nic totalnie jedzie tak.jak należy. Niestety słysząc diagnozy mechaników typu przestawiony rozrzad lub brak synchronizacji Wołkow. Odpuściłem sobie naprawę u kogoś takiego. Brak jakiego kolwiek błędu w komputerze samochodu. Nic totalne zero Panowie w was ostatnia nadzieja 😎 Mi już zaczynają ręce opadać. Jeszcze trochę zamieszkam w samochodzie bo mnie żona z domu wyrzuci za pompowanie tyłu pieniędzy w samochód. 

Opublikowano

A program orginał czy po chipie?

Opublikowano

Po chipie ale przed było to samo