Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podpięcie oryginalnego subwoofera w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć czy da się podpiąć pod moją a4 b8 z 2012 roku oryginalny subwoofer pod tuner radiowy ? Pytałem kilku osób jedni twierdzą że nie inny że tak dodam fotki i proszę was o poradę jak i czy da się to ogarnąć 

VideoCapture_20250415-062315.jpg

Opublikowano

Podepnij dodatkowy wzmacniacz i sub do niego

Opublikowano
  • Autor

Rozumeim ale jak to zrobic jak sie wpiąć w ten tuner żeby mieć sygnał bo samo zasilanie wzmacniacza to nie jest problem ale nie wiem jak się podpiąć żeby był sygnał do wzmacniacza 

Opublikowano

W dużej kostce modułu radia masz wyjście kanału subwoofer. Piny muszę znaleźć które bo z głowy nie pamiętam. Stąd możesz wziąć sygnał high do wzmacniacza ale musi mieć wbudowane wejście high lub musisz podpiąć przez konwerter. Przy takim podpieciu masz sterowanie wzmacniaczem z poziomu MMI zakładka "sound" pokrętło "subwoofer"... Mam tak założone u siebie i bangla :) Możesz podejrzeć jak to wygląda w moim temacie. Piny jak znajdę to tu dorzucę...

EDIT

a1-6479.png.f9e43ad1e9761d03a12b8dcfd368e8a5.png

Multikostka. Sekcja D piny 9(+) i 13(-).  Jeśli nie masz oryginalnego suba musisz sprawdzić czy masz piny wychodzące z modułu radia. Piny w kostce pewnie będziesz musiał dołożyć. Nie wiem czy nie trzeba zmienić kodowania radia żeby odpaliło wyjście. Jeśli nie da rady możesz wziąć sygnał z któregokolwiek głośnika piny (1-8) ale wtedy odpadnie ci osobne sterowanie subem z MMI. Radio będzie go sciszalo proporcjonalnie z volume bez możliwości ustawienia osobno...

Edytowane przez Petroholic

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.04.2025 o 22:09, Petroholic napisał(a):

W dużej kostce modułu radia masz wyjście kanału subwoofer. Piny muszę znaleźć które bo z głowy nie pamiętam. Stąd możesz wziąć sygnał high do wzmacniacza ale musi mieć wbudowane wejście high lub musisz podpiąć przez konwerter. Przy takim podpieciu masz sterowanie wzmacniaczem z poziomu MMI zakładka "sound" pokrętło "subwoofer"... Mam tak założone u siebie i bangla :) Możesz podejrzeć jak to wygląda w moim temacie. Piny jak znajdę to tu dorzucę...

EDIT

a1-6479.png.f9e43ad1e9761d03a12b8dcfd368e8a5.png

Multikostka. Sekcja D piny 9(+) i 13(-).  Jeśli nie masz oryginalnego suba musisz sprawdzić czy masz piny wychodzące z modułu radia. Piny w kostce pewnie będziesz musiał dołożyć. Nie wiem czy nie trzeba zmienić kodowania radia żeby odpaliło wyjście. Jeśli nie da rady możesz wziąć sygnał z któregokolwiek głośnika piny (1-8) ale wtedy odpadnie ci osobne sterowanie subem z MMI. Radio będzie go sciszalo proporcjonalnie z volume bez możliwości ustawienia osobno...

Mam prośbę czy możesz podesłać mi link do aukcji czy też sklepu z odpowiednią kostką do wpięcia się w moduł radia a4 b8 2012 rok , bo szukam tego i nie mogę znaleźć a zależy mi na podłączeniu 

Opublikowano

Kostka tam już jest. Jeżeli masz oryginalny sub to będziesz miał piny. Wlutowujesz się tylko w przewody. Jeśli nie masz suba to trzeba piny dołożyć i pewnie odpalić wyjście... Tego nie wiem bo jeszcze nie wkładałem do auta bez suba ori...

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Petroholic napisał(a):

Kostka tam już jest. Jeżeli masz oryginalny sub to będziesz miał piny. Wlutowujesz się tylko w przewody. Jeśli nie masz suba to trzeba piny dołożyć i pewnie odpalić wyjście... Tego nie wiem bo jeszcze nie wkładałem do auta bez suba ori...

Nie , nie będę miał oryginalnego suba