szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Cześć. Mam problem czy spotkał się ktoś kiedyś z problemem wykręcenia śruby mocującej sworzeń tylnego wahacza dolnego. Śruby za nic nie chciały się odkręcić i pękły w zwrotnicy. Nie można było ich wyciągnąć w żaden sposób. Czy w grę wchodzi danie śruby i nakrętki jak na zdjęciu czy tylko nowe zwrotnice ?
szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia No właśnie jest zdemontowana i rozwiercona tylko co dalej ? śruba i nakrętka i zdaje to egzamin ? Jest tak jak na zdjęciach
szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia Niestety nie dało rady w żaden sposób aluminium utleniło się tak że skleiło tą śrubę na amen, sypało sie utlenione aluminium. Niczym nie było jak wykręcić tego co zostało w zwrotnicy. Grzanie, spawanie nic nie pomagało
Dev Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia No to otwór dajesz na przelot, mocną śrubę i nakretkè. Z jednej strony musisz wypiłować zwrotnice pod nakretke żeby równo przylegała do niej.
szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia No i tak mamy zrobione. Chciałem się upewnić u kogoś bardziej doświadczonego czy takie rozwiązanie ma sens.
szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia @Dev myślisz że tak jest dobrze i że będzie to jeździć ? Nie ukrywam że trochę zależy mi na czasie żeby poskładać to auto ale bezpieczeństwo jest ważniejsze.
szymon290809 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia Ok. Dziękuję Ci bardzo za pomoc 💪
Rekomendowane odpowiedzi