Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Urwane śruby dolnego sworznia wahacza

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Dev,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem czy spotkał się ktoś kiedyś z problemem wykręcenia śruby mocującej sworzeń tylnego wahacza dolnego. Śruby za nic nie chciały się odkręcić i pękły w zwrotnicy. Nie można było ich wyciągnąć w żaden sposób. Czy w grę wchodzi danie śruby i nakrętki jak na zdjęciu czy tylko nowe zwrotnice ? 

IMG_0272.jpeg

Opublikowano

Demontaż zwrotnicy i wiercenie

Opublikowano

No właśnie jest zdemontowana i rozwiercona tylko co dalej ? śruba i nakrętka i zdaje to egzamin ? Jest tak jak na zdjęciach IMG_0273.thumb.jpeg.3fa0c38cd7ec7e60ff615a46c8a4f765.jpeg

Opublikowano

Wywierć tak żeby uratować gwint

Opublikowano

Niestety nie dało rady w żaden sposób aluminium utleniło się tak że skleiło tą śrubę na amen, sypało sie utlenione aluminium. Niczym nie było jak wykręcić tego co zostało w zwrotnicy. Grzanie, spawanie nic nie pomagało

Opublikowano

No to otwór dajesz na przelot, mocną śrubę i nakretkè.

Z jednej strony musisz wypiłować zwrotnice pod nakretke żeby równo przylegała do niej.

Opublikowano

No i tak mamy zrobione. Chciałem się upewnić u kogoś bardziej doświadczonego czy takie rozwiązanie ma sens.

IMG_0274.jpeg

Opublikowano

@Dev myślisz że tak jest dobrze i że będzie to jeździć ? Nie ukrywam że trochę zależy mi na czasie żeby poskładać to auto ale bezpieczeństwo jest ważniejsze. 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Będzie ok

Opublikowano

Ok. Dziękuję Ci bardzo za pomoc 💪