Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Cześć. Mam problem czy spotkał się ktoś kiedyś z problemem wykręcenia śruby mocującej sworzeń tylnego wahacza dolnego. Śruby za nic nie chciały się odkręcić i pękły w zwrotnicy. Nie można było ich wyciągnąć w żaden sposób. Czy w grę wchodzi danie śruby i nakrętki jak na zdjęciu czy tylko nowe zwrotnice ?
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Autor No właśnie jest zdemontowana i rozwiercona tylko co dalej ? śruba i nakrętka i zdaje to egzamin ? Jest tak jak na zdjęciach
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Autor Niestety nie dało rady w żaden sposób aluminium utleniło się tak że skleiło tą śrubę na amen, sypało sie utlenione aluminium. Niczym nie było jak wykręcić tego co zostało w zwrotnicy. Grzanie, spawanie nic nie pomagało
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r No to otwór dajesz na przelot, mocną śrubę i nakretkè. Z jednej strony musisz wypiłować zwrotnice pod nakretke żeby równo przylegała do niej.
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Autor No i tak mamy zrobione. Chciałem się upewnić u kogoś bardziej doświadczonego czy takie rozwiązanie ma sens.
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Autor @Dev myślisz że tak jest dobrze i że będzie to jeździć ? Nie ukrywam że trochę zależy mi na czasie żeby poskładać to auto ale bezpieczeństwo jest ważniejsze.
Opublikowano 10 Czerwca10 Cze W dniu 16.04.2025 o 22:35, szymon290809 napisał(a):Ok. Dziękuję Ci bardzo za pomoc ?Witam. Jak sprawuje się te rozwiązanie po roku? Niestety znalazłem się w jednakowej sytuacji, musiałem przewiercić na wylot i zastosować dłuższą śrubę z nakrętką. Delikatnie obawiam się trwałości i skuteczności tego rozwiązania.