Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciężko odpala po trasie 1.8 TFSI 3gen. 170km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej 

Pokonałem trasę ok (700km) i wszystko chodziło świetnie. Po trasie postawiłem auto i po ok 5 godzinach postoju chcąc odpalić pojawił się problem ponieważ silnik kręcił i jakby chciał zaskoczyć ale nie udało się. Po ponownej próbie było podobnie ale w końcu z problemami odpalił natomiast po dodaniu gazu zgasł. Po kolejnej próbie dodając lekko gazu sytuacja się unormowała i odpala a podczas jady wszystko jest ok. Silnk jak już odpali chodzi równo. Podłączyłem kompa i wywaliło błąd 

15316 MAP/MAF  Thorttle  Position Correlation

P0068 00 (096)

Intermittent - Not Confimed - Tested Since Memory Clear

Na tą chwile auto odpala ale nie tak jak zawsze, potrzebuje jakiejś sekundy wiecej niż zawsze aby odpalić. Rano odpalił normalnie 

Sprawdziłem przepustnicę i jest czysta ( czyściłem ją po zakupie auta ), sprawdziłem świece są także prawidłowego koloru oraz przerwy są także ok ( 0,9mm).

Zrobiłem logi statyczne air mass, wałki rozrządu, lambda, ciśnienie paliwa , jeżeli będą potrzebne inne logi także wykonam tyko proszę o info co mam logować. Jak trzeba zrobić dynamiczne także mogę wykonać.

Logi statyczne 

VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.
VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.
VAGLOGS.COM

IMG_20250426_230403.jpg

IMG_20250426_230408.jpg

IMG_20250427_105931.jpg

Edytowane przez darekaudi4
Opublikowano (edytowane)

..

Opublikowano
2 minuty temu, darekaudi4 napisał(a):

vag 15316.jpg

Opublikowano (edytowane)

Zamieniłem miejscami elektrozawory od zmiennych faz rozrządu i zrobiłem logi wałków rozrządu i teraz na ssącym wartości rzeczywiste nie za bardzo podążają za wartościami zadanymi przez sterownik. Może elektromagnes któryś się wysypał i dlatego są problemy przy odpalaniu ?

Logi 

VAGLOGS.COM