rafalos Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Witam Od niedawna jestem posiadaczem A4 B9 Avant 2.0 TDI z 2022 roku z dużym dotykowym wyświetlaczem (MIB3). Mam problem z Android Auto, sparowałem telefon z samochodem po bluetooth, wszystko działa dzwonienie odbieranie połączeń, natomiast w menu samochodu nie mam opcji Android Auto (Phone Apps) mimo że na wyświetlaczu telefonu pojawia się komunikat że mam aktywne połączenie z Android Auto i żeby kliknąć na wyświetlaczu samochodu. Czy to trzeba gdzieś aktywować? Nie znalazłem takiej opcji w ustawieniach samochodu. Mam aplikację My Audi i tam jest teoretycznie możliwość wykupienia czegoś w rodzaju abonamentu na Android Auto (trochę drogo - dużo ponad 300zł na rok). Czy nie można tego włączyć na stałe tak jak to było w poprzednich wersjach przedliftowych? Nie do końca ufam tej aplikacji, gdyż pojawiła mi się w niej aktualizacja map oznaczona 2025, więc pobrałem i zainstalowałem zgodnie ze wskazówkami, ostatecznie zostałem z mapami 2023.12 a miałem 2024.3. Dodam że posiadam interfejs vgate icar2 z aplikacją Car Scanner Pro, który obsługiwał moje poprzednie auto, tam znalazłem opcję kodowania: Applink: Android Auto [MIB3](requires App Connect SWaP to be activated) - czy to może włączyć opcję Android Auto? czy lepiej nie ryzykować? Może ktoś z Was ma taki interfejs i próbował tej opcji lub zna jakiś inny sposób?
turzol Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W śląskim mogę aktywować dożywotnio wszystkie kody FOD (Function on demand)
Rekomendowane odpowiedzi