Kacper000 Posted June 4 Posted June 4 (edited) IMG_4894.mov Witam co myślicie o tych korektach są robione na LPG 1.8T BFB Edited June 4 by Kacper000
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 28 minut temu, pelonek1 napisał(a): Ubogo. Pojeżdżę na benzynie i zobaczę czy coś się zmienia
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 Teraz, Kacper000 napisał(a): Pojeżdżę na benzynie i zobaczę czy coś się zmienia Jak zmieni to trzeba stroić chyba lpg
pelonek1 Posted June 4 Posted June 4 Skasuj błędy w sterowniku silnika, pojeździj na benzynie i zobacz jak będzie, jak w okolicach 0 to wyreguluj LPG.
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 8 minut temu, pelonek1 napisał(a): Skasuj błędy w sterowniku silnika, pojeździj na benzynie i zobacz jak będzie, jak w okolicach 0 to wyreguluj LPG. Dobra będę dawał znać jak sytuacja ile wystarczy że zrobię na benzynie ok 10km?
pelonek1 Posted June 4 Posted June 4 1 minutę temu, Kacper000 napisał(a): Dobra będę dawał znać jak sytuacja ile wystarczy że zrobię na benzynie ok 10km? Wystarczy że logi zrobisz i przejedziesz się kawałek i będzie widać czy na benzynie jest ok.
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 Teraz, pelonek1 napisał(a): Wystarczy że logi zrobisz i przejedziesz się kawałek i będzie widać czy na benzynie jest ok. Dobra dzięki dam znać dzisiaj jescze to porobię i wrzucę zdjęcia jak wygląda na benzynie
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 2 godziny temu, pelonek1 napisał(a): Wystarczy że logi zrobisz i przejedziesz się kawałek i będzie widać czy na benzynie jest ok. A więc przejechałem 35 km na benzynie i przed jazdą usunąłem kody błędów w sterowniku mimo że ich nie było i oto wyniki wydaje mi się że bardzo dobrze IMG_4896.mov
Kacper000 Posted June 4 Author Posted June 4 Tak wygląda grupa 1 na LPG odrazu po skasowaniu błędów w sterowniku.Teraz przejeżdżę ok 40km i zobaczę jak grupa 32 IMG_4898.mov
pelonek1 Posted June 4 Posted June 4 Logi dynamiczne zrób na benzynie i LPG podczas jazdy a nie w postoju. Wszystko masz opisane w dziale diagnostyka. Z tego co tu wrzucasz to wygląda, że na benzynie jest ok.
Kacper000 Posted June 10 Author Posted June 10 Byłem u gazownika poprawił mi sondę jałowych obrotów ale tak ogólnie mówił że mapa jest ok i że 14,8 długo terminowa będzie tak się robić i żebym t tym się nie przejmował skoro nie mam błędu ubogiej mieszanki i mam w LPG samoadaptacje na stagu
michalek510 Posted Thursday at 11:52 PM Posted Thursday at 11:52 PM Jak jest 14,8 długoterminowe to nie jest dobrze wystrojone. Pytanie co się dzieje pod obciążeniem/wot. Autoadaptacja do wyłączenia bo robi więcej szkody i pożytku, trzeba ręcznie porządnie wystroić
Recommended Posts