Jump to content
IGNORED

Korekty w Audi A4 B6 1.8T BFB LPG

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam co myślicie o tych korektach są robione na LPG 1.8T BFB

IMG_4893.jpeg

Edited by Kacper000
Posted

Ubogo.

Posted
28 minut temu, pelonek1 napisał(a):

Ubogo.

Pojeżdżę na benzynie i zobaczę czy coś się zmienia 

Posted
Teraz, Kacper000 napisał(a):

Pojeżdżę na benzynie i zobaczę czy coś się zmienia 

Jak zmieni to trzeba stroić chyba lpg

Posted

Skasuj błędy w sterowniku silnika, pojeździj na benzynie i zobacz jak będzie, jak w okolicach 0 to wyreguluj LPG.

Posted
8 minut temu, pelonek1 napisał(a):

Skasuj błędy w sterowniku silnika, pojeździj na benzynie i zobacz jak będzie, jak w okolicach 0 to wyreguluj LPG.

Dobra będę dawał znać jak sytuacja ile wystarczy że zrobię na benzynie ok 10km?

Posted
1 minutę temu, Kacper000 napisał(a):

Dobra będę dawał znać jak sytuacja ile wystarczy że zrobię na benzynie ok 10km?

Wystarczy że logi zrobisz i przejedziesz się kawałek i będzie widać czy na benzynie jest ok.

Posted
Teraz, pelonek1 napisał(a):

Wystarczy że logi zrobisz i przejedziesz się kawałek i będzie widać czy na benzynie jest ok.

Dobra dzięki dam znać dzisiaj jescze to porobię i wrzucę zdjęcia jak wygląda na benzynie 

Posted
2 godziny temu, pelonek1 napisał(a):

A więc przejechałem 35 km na benzynie i przed jazdą usunąłem kody błędów w sterowniku mimo że ich nie było i oto wyniki wydaje mi się że bardzo dobrze 

Posted

IMG_4897.jpeg

Posted

Tak wygląda grupa 1 na LPG odrazu po skasowaniu błędów w sterowniku.Teraz przejeżdżę ok 40km i zobaczę jak grupa 32 

Posted

I co o tym myślicie ?

Posted

Logi dynamiczne zrób na benzynie i LPG podczas jazdy a nie w postoju. Wszystko masz opisane w dziale diagnostyka. Z tego co tu wrzucasz to wygląda, że na benzynie jest ok.

Posted

Byłem u gazownika poprawił mi sondę jałowych obrotów ale tak ogólnie mówił że mapa jest ok i że 14,8 długo terminowa będzie tak się robić i żebym t tym się nie przejmował skoro nie mam błędu ubogiej mieszanki i mam w LPG samoadaptacje na stagu 

• 2 weeks later...
Posted

Jak jest 14,8 długoterminowe to nie jest dobrze wystrojone. Pytanie co się dzieje pod obciążeniem/wot. Autoadaptacja do wyłączenia bo robi więcej szkody i pożytku, trzeba ręcznie porządnie wystroić