Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Świerszcz podczas jazdy w Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam taki problem, mianowicie podczas jazdy nie ma reguły w jakim zakresie prędkości pojawia się takie świerszczenie słyszalne w kabinie. Słychać to tak jakby z lewej strony siedząc jako kierowca, ale pasażer też to słyszy właśnie z lewej strony.
Sprawdzałem różne uszczelki itp, otwierałem okna, szyberdach ale robi się głośny przeciąg i świerszcza słychać już tylko minimalnie po dokładnym przysłuchaniu się i przyłożeniu ucha w lewą stroną obok szyby.
Wrzucałem tez neutral podczas jazdy gdy pojawia się świerszczenie ale dalej to zostaje.
Raczej słychać go na wyższej prędkości około 60+ jak są niższe obroty ponieważ nie zagłuszają. 
Nie ma też reguły bo jak jadę pierwszy raz danego dnia to pojawia się po czasie jak jadę trochę czasu już te 60km/h + i potem zostaje nawet jak jadę 20km/h proporcjonalnie świerszcz jest wtedy cichszy.
Wraz ze wzrostem prędkości świerszczenie jest głośniejsze. Na postoju nie występuje i jest słyszalne tylko w kabinie. Nawiewy/klima nie ma znaczenie bo występuje on zarówno jak jest włączona i wyłączona.
Próbowałem dotykać plastików obok itp ale też nic nie pomaga. Raczej nie wydaje mi się, że jest to świszczące powietrze.
Link do filmiku pokazowego: 

Proszę o pomoc.