ManiekMejker Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Witam wszystkich! Jestem posiadaczem Seata Exeo 2.0 TDI 143km rok 2013, czyli a4 b7 z hiszpańskim znaczkiem ,mało for dotyczących Exeo stąd pytanie tutaj . Mam problem z wibracjami podczas gwałtownego przyspieszania oraz jazdy z dużą prędkością. Podczas przyspieszania wibracje są jednostajne ,podczas jazdy z dużą prędkością podczas obciążenia silnika (np. pod górkę) auto dostaje cyklicznych wibracji 2s wibruje 2s przerwy . Wibracje są odczuwane na całej budzie ,kierownicy ,pedale gazu , lewarku skrzyni Jak do tej pory wymienione : -przeguby wewnętrzne -oski podmieniane używki bez zmian -poduszki silnika, skrzyni ori . Wyważenie kół odpada bo na zimowych i letnich felgach to samo . Dwumasa nie daje żadnych niepokojących typowych objawów. Zauważyłem że problem nasila się przy wyższych temperaturach,w chłodne dni 5-10 stopni wibracje są jakby słabsze . Mam wrażenie że również słabną przy załadowanym bagażniku konkretnym ciężarem 🤔 Zawieszenie jeszcze w oryginale ale bez luzów. Czy ktoś miał może podobny problem i się z nim uporał? Gdzie szukać przyczyny ?
RaThek Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jest gdzieś na forum temat o wibracjach w A4 B8, ponoć to kwestia łożysk w dyfrze.
Rekomendowane odpowiedzi