Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z wentylatorem chłodnicy w Audi A4 B7 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam podejrzenie ze cos nie bangla jak nalezy po dzisiejszej akcji w Alpach. 
Problem dotyczy 2.0 tdi BLB.
Auto po modach, dosc grubych, duze wtryski i turbo wsadzone.

Wjezdzalem na przelecz, strome akcje, auto zaladowane po dach, przewyzszenia ze trzeba bylo na jedynce podjezdzac. Po zgaszeniu auta (na blacie caly czas 90*) nie wlacza sie wentylator mimo ze nie pamietam abym mial tak zgrzane auto, Jak przechodzilem obok zderzaka to mi prawie wlosy na nogach spalilo. Po podniesieniu maski dosc goraca jednostka. Ale to nie problem bo..

Auto odpalilo, minimalna reakcja na gaz i zgaslo. Nie bylo problemu z odpalaniem ale auto gaslo po chwili. Pozniej zero reakcji na gaz. Padl pomysl na ktorys czujnik temp lub jakies zabezpieczenie chlopaka od wirusa, bo przy programowaniu auta i rozmowach jak to ma latac, ogarnal jakis patent byl nie zgrzal silnika podczas duzych przelotow z duzymi predkosciami. Po ostudzeniu - 20 min z otwarta maska - auto odpalilo i mialo moc. Temp caly czas na blacie 90*. Komp z vcds zero bledow. 
Napiszcie mi jak mozna sprawdzic vcds’em wentylator i podrzuccie jakies pomysly od czego zaczac zabawe.