Boleslaw2 Opublikowano Czwartek o 10:26 Opublikowano Czwartek o 10:26 (edytowane) Cześć, od kilku tygodni dostaje błędy związane z chłodzeniem silnika. Zapala się kontrolka EPC i auto traci moc. Miałem pęknięty zbiorniczek z płynem do chłodnicy, więc myślałem, że błąd jest spowodowany nieszczelnością w układzie. Wymieniłem zbiorniczek, ale błąd nadal się pokazuje. Błąd wyskakuje chwilę po uruchomieniu silnika. Po zgaszeniu auta, błąd znika. Jeśli od razu zapalę ponownie, to błąd zapewne wysoczy kolejny raz, ale kiedy już silnik popracuję 1-2 min., to błąd nie pokaże się już podczas trasy, tak jak by problem dotyczył tylko zimnego silnika. Zauważyłem, że problem pojawia się tylko w upalne dni. Jeśli temperatura na zewnątrz wynosi mniej niż 20°C, to nie ma szans, żeby błąd się pokazał. Nie zauważyłem żadnych objawów, ale prawdę mówiąc nie wiem jak to dalej diagnozować. Temperatura na kokpicie nie przekracza 90°C. Załączam log i proszę o pomoc. Silnik 1.8 TFSI CJEB 170km. EDIT: Czy błąd 03220 (zawór Climatronic) może być przyczyną błędów P00B7? Log-WAUZZZ8K7EN025590-231440km-31071.txt Edytowane Czwartek o 12:23 przez Boleslaw2
Rekomendowane odpowiedzi