Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alarm LOGIC LC 5 w Fordzie Fiesta 2015 sam włącza się nocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W Fordzie żony... Ford Fiesta 2015 rok mam zamontowany alarm od chyba nowości LOGIC LC 5. Alarm działał cały czas prawidłowo od dnia zakupu auta do minionych nocy.

Mianowicie kiedy zamknę samochód, nieważne gdzie.. Na podwórku, w garażu, na parkingu, czy jest sucho czy wilgotno czasami po dłuższym czasie około 1h czasami po 15 min, czasami po 5 włączy mu się alarm. Kiedy przycisnę na pilocie oryginalnym nie akcesoryjnym bo takiego nie mam przycisk otwierania auta alarm przestanie działać a syrena odezwie się jakby 3 razy i otworzy auto. 

Nie ma innej sytuacji kiedy alarm się sam włącza w dzień może stać cały na podwórku zamknięty i się nie włączy.

Mam wszystko od tego alarmu wszystkie książeczki itp ale nie mogę się tam dodzwonić nie wiem w ogóle czy ta firma jeszcze istnieje.

W tych książeczkach jest napisane że jako akcesoria alarmu są to: czujnik ultradźwiękowy, syrena z własnym zasilaniem.

Ma ktoś może taki alarm u siebie i miał podobny problem? Lub jakieś pomysły jak to sprawdzić dlaczego on się włącza.

Baterie w pilocie wymieniłem na nową. Napięcie akumulatora po nocnym postoju w garażu to 12.28V. Próbowałem też go zamknąć kluczykiem alarm się uzbraja i działa jednak nie zmienia to tego że potem jak zamknę pilotem sytuacja się powtarza. Te czujniki w słupkach wewnątrz co śą nie wyglądają na zabrudzone, nie ma ma tam kurzu itp... są ładne i czyste. 

Dodam że w Instrukcji obsługi w polu (Informacja o Próbie Włamania) jest napisane... Ze jeżeli podczas nieobecności właściciela nastąpiło wzbudzenie alarmu to po otwarciu zasygnalizuje to on 4 - razy syreną i oznacza to - (wzbudzenie czujników). No i ki uj...

Edytowane przez bombelm7

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i dobra. Po wymianie czujników ultradźwiękowych problem zażegnany. Alarm toleruje jakieś czujniki za 60 parę PLN  chińskie z sieci i działają poprawnie. 

Może ktoś będzie miał podobny problem to się posili.