Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

USZKODZONA POMPKA CENTRALNEGO ZAMKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich. Mam problem z pompką centralnego zamka. Przeglądając wczoraj posty doczytałem się że specjalistą od pompek jest Kapsel, ale doceniam Was wszytskich i liczę na Waszą pomoc wiec treść PW puszczoną do kapsla zamieszczam też tutaj.

PW puszczona do kapsla:

Cześć

Jestem nowy na forum ale doczytałem się że jesteś specjalistą od pompek centralnego zamka. Moja pompka ma numer 8D0 862 257 B i od początku coś kiepsko pracowała - często nie mogłem otworzyć tylnej klapy naciskając przyciski nad rejestracją - z pilota działa, drzwi z trudem zamykała i otwierała. Auto mam dopiero 3 tydzień i w trakcie zakupu tego nie zauważyłem. Problem wyszedł przy montażu alarmu - wtedy całkiem przestała działać. Koleś co montował alarm wyciągnął i rozkręcił pompke i okazało się że rozleciało się kółko z łopatkami i plastikowy trzpień.

Kupiłem na allegro pompkę o numerze 8L0 862 257 G ale okazało się że to samo - kółko połamane, po za tym nie reagowała elektronika, nawet jak próbowałem otworzyć szyby kluczykiem w drzwiach - dogadałem się ze sprzedającym i odsyłam.

JAKIE SĄ RÓZNICE MIEDZY TYMI POMPKAMI BO WIZUALNIE SIę NIE RÓŻNIĄ?

We wtorek jadę do krakowa, znalazłem w jednym sklepie jakąś używaną, nie wiem dokładnie jaką, ale jesli była by dobra, to: JAK SIę KODUJE PILOTA Z POMPKĄ ? BO NIE MAM POJęCIA? - mam dwa piloty: jeden oryginalny i jeden od alarmu, który jest tak zsynchronizoany że ma razem z alarmem zamykać i otwierać drzwi

CZY MÓGŁBYŚ EWENTUALNIE NAPRAWIć MOJĄ? TYLKO MAM TAKI PROBLEM ŻE MAM ZAPCHANĄ WKŁADKę W TYLNEJ KLAPIE I NIE WŁOŻE KLUCZYKA. I JAK WYCIĄGNE POMPKę TO WOGÓLE NIE MOGE OTWORZYć KLAPY. TAK ŻE JAK CI WYŚLę TO BęDE UZIEMIONY Z BAGAZNIKIEM - NIE WIEM CO ROBIć ?

JESLI MÓGŁBYŚ MI DAć JAKĄŚ RADę PRZED WTORKIEM TO BęDE WDZIęCZNY i EWENTUALNIE JAKIŚ NAMIAR TELEFONICZNY ŻEBYM MÓGŁ SIę PORADZIć W TRAKCIE ZAKUPU.

Pozdrawiam

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH i LICZę NA WASZĄ POMOC.

Opublikowano

Kolego. Po pierwsze rozum, po drugie ciężka praca.

1. Wyluzuj z tymi dużymi literami.

MAM TAKI PROBLEM ŻE MAM ZAPCHANĄ WKŁADKę W TYLNEJ KLAPIE I NIE WŁOŻE KLUCZYKA. I JAK WYCIĄGNE POMPKę TO WOGÓLE NIE MOGE OTWORZYć KLAPY. TAK ŻE JAK CI WYŚLę TO BęDE UZIEMIONY Z BAGAZNIKIEM - NIE WIEM CO ROBIć ?

2. Jeśli masz problem z zapchanym zamkiem, to Ci przecież kapsel nic nie pomoże. Sam musisz zdecydować czy przez jakiś czas nie korzystasz z bagażnika, czy pofatygujesz sie do machera od zamków i to naprawisz (no przecież kiedyś musisz to zrobić). W tym temacie powinieneś odpuścić kapslowi.

JAKIE SĄ RÓZNICE MIEDZY TYMI POMPKAMI BO WIZUALNIE SIę NIE RÓŻNIĄ?

3. Jak kupiłeś pompkę o innym niż dedykowany numerze (bo jeśli dobrze zrozumiałem,tak się stało), to co się dziwisz, że nie pasowała??? A że wyglądała tak samo? No cóż. Nasze auta ze spanky'm też wyglądaja podobnie(nawet ostatnio sie jeden z kolegów pomylił), a zupełnie inne silniki i wyposażenie . Nie wymagaj od kapsla, zeby na forum robił wykłady czym się pompki różnią-chłopak ma pompki naprawiać - z tego co wiem, nie bardzo ma czas na robienie wykładów.

ŻEBYM MÓGŁ SIę PORADZIć W TRAKCIE ZAKUPU

4. Do tego nie musisz kapslowi czasu zabierać. Rady brzmią:

- kup pompkę o odpowiednim numerze (nową w ASO lub szukaj na Allegro ...wrrróć masz 2,5 to może być problem :twisted: )

- zadzwoń do kapsla (numer wysyłam na PW), tylko oczywiście nie wcześniej niż po Świętach i umów się jak mu tę pomkę wysłać i na kiedy będzie gotowa. Całą reszta to niedogodności, które musisz ponieść samodzielnie

Pozdro i Wesołych Świąt

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za numer do kapsla. Bez obaw - zadzwonię po Świętach.

Jeśli kapsel będzię skłonny zająć się pompką to wcześniej (przed wysyłką) naprawię wkładkę.

16 kwietnia urodzi mi się synek i jazda zarówno teraz - przed porodem kiedy jest bardzo dużo załatwień jak i po bez normalnego otwierania (po za dojściem przez siedzenia) bagażnika nie wchodzi wogóle w grę. Dlatego też po prostu moje stwierdzenie że "nie wiem co robić" wynika z tego że po prostu zastanawiam się cały czas jak pogodzić naprawę w tym okresie i chyba będą ją musiał na jakiś czas odłożyć. Chyba że uda mi się szybko naprawić wkładkę.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

p.s. wit.s - pozdrowienia w szczególności dla Tarnowa :) mam grono przyjaciół w Wierzchosławicach koło Tarnowa :)

Opublikowano
Jeśli kapsel będzię skłonny zająć się pompką

na 99% będzie - zdobył doświadczenie nie tylko na mojej :biggrin:

16 kwietnia urodzi mi się synek
NOOO. GRATULACJE!!!
jazda (...) po bez normalnego otwierania
a przygotuj się, że bez pompki padnie Ci jeszce elektryczne otwieranie szyb i oświetlenie wewnątrz auta :twisted:
Chyba że uda mi się szybko naprawić wkładkę.
Ja nie myślę, żeby przeczyszczenie wkładki u machera kosztowało dużo i myślę, ze powinien załatwiść to na poczekaniu.
pozdrowienia w szczególności dla Tarno
Pozdrowienia z Tarnowa również :biggrin: