Opublikowano 23 Lutego23 Lut Cześć wszystkim,Mam problem ze swoją skrzynią biegów i proszę o pomoc oraz weryfikację numeru.Od jakiegoś czasu skrzynia zaczęła stukać. Dźwięk pojawia się przede wszystkim podczas toczenia się na luzie, przy hamowaniu oraz podczas jazdy ze stałą prędkością — słychać wtedy głuche pukanie i lekkie skrzypienie od strony prawego koła. Podczas przyspieszania stukanie jest znacznie cichsze.Wyczytałem na skrzyni numer AEK-Z10 — możecie potwierdzić, że to jest właściwy numer mojej skrzyni?Czy są też inne numery skrzyń, które pasują do tego silnika i auta?auto: Audi A4 B6silnik: 1.9 TDI AVFZ góry dzięki za wszelkie odpowiedzi!
Opublikowano 23 Lutego23 Lut Odczytaj kod z naklejki z kodami wyposażenia. Kod który odczytałeś nie jest oznaczeniem literowym skrzyni biegów. Edytowane 23 Lutego23 Lut przez lucasek
Opublikowano Niedziela o 11:094 dn Autor Mała aktualizacja. Prawie wymieniłem sprawną skrzynię biegów. Winowajcą okazała się skręcana felga BBS z Passata W8. W wyniku zerwania dwóch śrub powstał luz na łączeniu i podczas jazdy pojawiały się wcześniej opisane odgłosy.Przyczyny szukało aż trzech mechaników i każdy z nich stawiał na skrzynię biegów. .