Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Usunięcie folii zabezpieczającej z elementu karoserii.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość nietypowy problem: mam okazję zakupić część blacharską zdjętą z nowego auta przez co jest zabezpieczona od nowości folią.

Gdzie problem? Otóż ten element leży tak już kilka ładnych lat i folia się skruszyła i mocno przykleiła. Da się ją ściągnąć tylko przez np ścieranie pastą tempo, delikatne zdrapywanie itp. Jest to do zrobienia, właściciel zdjął w ten sposób kawałek. No ale to spory element jest i nie chcę go uszkodzić, a z drugiej strony nie uśmiecha mi się spędzenie nad nią tygodnia ze szmatką i pastą tempo...

Macie jakieś pomysły jak to usunąć? Jakaś delikatna chemia czy coś?

Opublikowano

nawet jak jakimś cudem uda ci się to zdjąć to na lakierze zostają ślady, to się wżera w lakier, lepiej znaleźć część bez tej folii, niech sobie sprzedający zdejmie bo tak to nic nie warta część, wiem co mówię

Opublikowano
  • Autor

Nic nie jest wżarte- sprawdzone w kilku miejscach a jak coś to mam polerkę. Cena części warta pracy/ryzyka (mam gwarancję, że nie jest uszkodzona pod folią).

Widziałem środki do usuwania starej folii transportowej: Płyn do usuwania folii ochronnej Ciekawi mnie jak to zadziała.

Opublikowano

nie jest wżarte jak folia odchodzi bez problemu, handluje częściami i mam te elementy, które są oklejone od kilku lat folią transportową i uwierz mi, że w 90% zostaje to na lakierze i polerowanie nie zawsze daje sobie z tym radę