Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Do osób mających ETKĘ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może ktoś sprawdzić mi co to za część w etce (wstawcie foto) 028 103 46SC. Podobno jest to przewód od przewietrzania dołu silnika czy jakoś tak. Tak twierdzi magik - mechanik. Ile takie coś może kosztować ???

Opublikowano

witaj po tym numerze nic nie wyszukuje. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Mam taki numer dokładnie VW 028 103 46SC. Jest to podobno numer części z mojej A4, podobno.

Opublikowano

Mam taki numer dokładnie VW 028 103 46SC. Jest to podobno numer części z mojej A4, podobno.

zly masz numer ...

Opublikowano

Witam. Może ktoś sprawdzić mi co to za część w etce (wstawcie foto) 028 103 46SC. Podobno jest to przewód od przewietrzania dołu silnika czy jakoś tak. Tak twierdzi magik - mechanik. Ile takie coś może kosztować ???

a koledze nie chodzi czasem o odme??

schowek01pce.th.jpg

schowek01pce.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie. Chodzi o jakiś element z odmy. Pasowałby mi tutaj nr.1. Muszę pokazać magikowi ten obrazek. Ciekawe skąd wziął on taki numer ??? :gwizdanie: Może mi to ktoś sprawdzić ile kosztuje takie coś ??? Magik twierdzi, że takie cudo to tylko w ASO.

Opublikowano

Dokładnie. Chodzi o jakiś element z odmy. Pasowałby mi tutaj nr.1. Muszę pokazać magikowi ten obrazek. Ciekawe skąd wziął on taki numer ??? :gwizdanie: Może mi to ktoś sprawdzić ile kosztuje takie coś ??? Magik twierdzi, że takie cudo to tylko w ASO.

Pytaj kolegę TOM77, on ma tanie części.
Opublikowano
  • Autor

OK. Dzięki za info :wink4:.

schowek01pce.jpg

Który element mam wymienić zaznaczony przeze mnie pierwszy czy drugi ??? Może są tam dwie rury. Proszę o wyjaśnienie i zaznaczenie na rysunku. Która to rura o numerze 028 103 491 J ????[br]Dopisany: 26 Maj 2009, 11:32_________________________________________________A może to ma tylko tak wyglądać ???

schowek01pceiii.th.jpg

Opublikowano

Musiałbyś sprawdzić pod pokrywą plastikowa silnika, co masz ją przymocowaną na 2 nakrętki na klucz 10, jak dokładnie ma to wyglądać, najprędzej będzie cała jedna rurka, bez tej puszki. Przynajmniej u mnie tak jest a mam AHU 97rok przedmiot z lewej strony pierwszy co zaznaczyłeś na rysunku i to właśnie te numery dotyczą się jej.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam tą taką gruszkę (zaznaczony wąż po prawej stronie). Czyli albo mam to co pierwsze zaznaczyłem albo drugie??? tak ??? Bez sensu chyba jest stwierdzenie że mam to i to :wink4:

Opublikowano

Który element mam wymienić zaznaczony przeze mnie pierwszy czy drugi ??? Może są tam dwie rury. Proszę o wyjaśnienie i zaznaczenie na rysunku. Która to rura o numerze 028 103 491 J ????

Rura o tym numerze ma numer 1 na rysunku(numer 1 zaznaczony na niebiesko)[br]Dopisany: 28 Maj 2009, 18:12_________________________________________________A najlepiej jak byś podał numer VIN auta na PW bo na przykład u mnie ta rura ma oznaczenie M. Wtedy podałbym Ci dokładnie i może znalazł numer podany na początku wątku. Pozdrawiam.
Opublikowano

w-g cennika ASO Gajosa:

028103491J - 153.95

028103491M - 113.13 :wink4:

Opublikowano

4e8d5e4e1c71ad9dmed.jpg4e8d5e4e1c71ad9dm.jpg

Szukając wg numeru VIN nie znalazłem w Etce części o numerze 028 103 46SC. Nie wiem skąd ten mechanik wziął ten numer..., załączam obrazek z Etki pt. - Odpowietrzenie głowicy. (klikając w mały obrazek, zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze) Pozdrawiam :hi:

Rura nr 1. = rura nr 1A = 028 103 491 M

Tak przy okazji się zastanawiam czym różni się rura o numerze 028 103 491 J od 028 103 491 M, że jest 40zł droższa. Pewnie niczym oprócz oznaczenia... :polew:

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzienx Grzegorz76. Musze podjechać do magika i mu to pokazać :przebiegly:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
:hi: Nie chcę zakładać nowego wątku, więc piszę tu. Czy może mi ktoś podać numer w etce odmy do mojego silnika 1.6 ANA. Będę bardzo wdzięczny :decayed:
Opublikowano

:hi: Nie chcę zakładać nowego wątku, więc piszę tu. Czy może mi ktoś podać numer w etce odmy do mojego silnika 1.6 ANA. Będę bardzo wdzięczny :decayed:

Nie wiem czy dobrze znalazłem..., o to chodziło?

fa4c79287d06ffeamed.jpg

a9e6ebe05df91438med.jpg

Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

Tak, powinno sie zgadzac ze to o to chodzi :good:

Opublikowano

Tak, powinno sie zgadzac ze to o to chodzi :good:

Nic innego w tym silniku nie widziałem, więc to chyba to. Numery części napewno do Twojego silnika ale na przyszłość lepiej wpisz od razu VIN, będzie łatwiej szukać ;)
Opublikowano
Nie wiem czy dobrze znalazłem..., o to chodziło?
tak dokładnie o to chodziło, Panowie dzięki :hi: