Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuknięcie w tył i brak widocznej szkody - co robić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanie, ciekawi mnie jak wy byscie sie zachowali.

Ostatnio na skrzyżowaniu facet stuknął mnie w tylny zderzak, raczej dotknął. Oczywiscie jego wina. Po zatrzymaniu samochodu, ogladalismy zarowno moj zderzal jak i jego. Nie dopatrzylem sie niczego, zadnej widocznej rysy. Ale wiadomo samochod troche brudny był i byc moze gdyby byl super czysty moze byc cos mozna bylo dostrzec. Ja go puscilem i nic nie chcialem, bo nic sie nie dopatrzylem. Ale teraz sam nie wiem, czy dobrze, zrobilem, moze nalezalo go skroic zapobiegawczo na 100-200 zł za ewentualne rysy , ktore moze bedzie wdiac po umyciu samochodu?

co sadzicie? tylko nie piszcie ze jestem pazerny, po prostu nie mam doswiadczenia w takich sprawach :)

Opublikowano

Umyj autko dokładnie i zobacz jak nie ma śladu to nic się nie stało i możesz o tym zapomnieć a jeżeli będzie coś widać to i tak raczej już mu tego nie udowodnisz (zakładając że w ogóle masz na niego jakiś namiar) chyba że koleś jest uczciwy i sam się przyzna

Generalnie trzeba było wziąć jakąś szmatę wytrzeć dokładnie i zobaczyć co i jak bo jeżeli nic się nie dopatrzyliście to pewnie koleś niechętnie dał by ci jakąkolwiek gotówkę chyba że byś mu powiedział że wezwiesz policję i że zapłaci mandat itd. ale kto by w to uwierzył (bo kto by się w takie coś bawił) skoro nie ma śladu

Opublikowano

Warto było ubiegać się chociaż o pastę polerską.

Generalnie kolizja miała miejsce, a na uszkodzenia ukryte daje się zazwyczaj 10% wartości odszkodowania.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Warto było ubiegać się chociaż o pastę polerską.

Generalnie kolizja miała miejsce, a na uszkodzenia ukryte daje się zazwyczaj 10% wartości odszkodowania.

Pozdrawiam

arielka

Dla ścisłości (nie żebym się czepiał) 10 % wartości jakiego odszkodowania skoro nic nie widać bo nie kumam :kox:

Opublikowano

Oczywiście u Ciebie to była "szkoda"

Ale generalnie przy kalkulacji naprawy daje się 10% na wady ukryte.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Ej tam jak nie twoja wina trzeba bylo wziac od goscia telefoon spisac wszytsko jak by bylo uszkodzenie podjechac na myjnie umyc zobaczyc w warsztacie jakims czy jakies zaczepy nie pourywane potem tel do goscia co i jak albo drzesz papierek albo mowisz co i jak wyszlo i jak chce sprawe zalatwic czy ubezpieczenie czy co trzeb miec zawsze jakąś podkładke na papierze jak by co.. takie moje zdanie przynajmniej zyjac w PL tak trzeb arobić bo jeszcze gościu sam zglosi ze na parkingu cofająć mu zadrapales zderzak niesetyt ale tak ludzie wnaszy kraju potrafia robić...

Opublikowano

Następnym razem w obecnosci klijenta który wjedzie ci w tyłek dokładnie przeczyść np zabrudzony zderzak i przyjżyj sie czy nie masz szkód. Jeśli ujawnisz to albo dogadacie sie i daje ci kase od razu (niektórzy wolą dać od razu i mieć spokój, tym bardziej że ich stać", albo sporządzicie oświadczenie- przypilnuj aby gość tzn sprawca przyznał sie do winy i podał numer polisy (musi być to ujęte w oświadczeniu, a i kilka fotek w komórce nie zaszkodzi zachować, a jak nie chce sie tykać to dzwoń na 112 i proś o przyjazd drogówki. Wtedy nie dosć ze będzie musiał łyknąć mandat na klate to jeszze z jego polisy pokryjesz koszta naprawy swojej fury. Tyle. Przede wszystkim takt i kultura :hi: