Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Problemy z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Bardzo prosze o pomoc albo jaka kolwiek podpowiedz.

W moim samochodziku jest taki problem :mysli:, że przy jeżdzie przykładowo 100km/h i puiszczeniu gazu auto strasznie szarpie praktycznie całym samochodem a drugą sprawą jest to że bieg wsteczny wchodzi mi bez problemu bez jakiego kolwiek wciskania drązka :thumbdown:tak jak to powinno byc i to tez jest cośnie tak z tym. :wallbash:

Bardzo prosze o rade.

Mam silniczek 1.6 AHL i jak zauważyłem to w porównaniu z innymi silnikami to mam jakąś inaczej rozwiązany ten cały mechanizm zmiany biegów.

Słyszałem ze niektóre mechanizmy zmiany biegów da się regulować ale czy w moim przypadku da sięto nie wiem.

Opublikowano

miałem tak w audi 80 b4, do tej pory nie wiem co było przyczyną, machanicy też nie wiedzieli, wymieniłem olej w skrzyni i sie polepszyło ale szarpanie nie zniko całkiem tylko troche ucichło. Mimo tego jezdzilem dalej zrobilem na tej skrzyni 50 tys km aż do momentu gdy brat skasował mi auto... :evil: Jedyne co nasuwa mi sie jeszcze na myśl to zdjąć mieszek grążka zmiany biegów i tam zobaczyć czy nic cie po poluzowało albo coś takiego ale to tylko wzwiązku z twoim wstecznym biegiem jeżeli chodzi o wycie skrzynie ......hmm nie mam pojecia ale wiem, że nie jest za dobrze

Opublikowano
  • Autor

wlasnie wiem ze jest cos nie za dobrze ale cos trzeba probowac i naprawic. A mozliwe jest zebym mial wsteczny wrzucany bezposrednio bez wbijania???byly takie wersje wogole?Uklad zmiany biegow mam calkiem inny niz pozostale audi.Inaczej wszystko wyglada.[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2009, 06:47_________________________________________________A co do sprawdzenia oleju w skrzyni to jest tam chyba taki specjalny klucz. Da sie go wogole kupic w sklepie albo dorobić???orientujecie sie moze

Opublikowano

Jeśli chodzi o wsteczny, kilka dni temu odkryłem że u mnie też wchodzi bez wciskania. Okazało się że na lewarku jest taka blacha a na niej obtryśnięty plastikowy element który powinien blokować. Ten plastik sie ukruszył i odpadł. Wyrzeźbiłem sobie takie coś z tekstolitu, przykręciłem w miejsce plastiku i jest OK. Całe to ustrojstwo znajduje się pod osłoną i dostęp jest od środka samochodu.

A klucz do korka w skrzyni da się kupić, pytaj o SPLINE M16 tylko musi być z dziurką w środku. Dokładnie taki znalazłem ale cena była 35zł za samą nasadkę, a kupiłem bez dziurki za 15zł i dziurkę dorobiłem :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Też zauważylem ten plastik ze mam urwany tylko jak ja mam teraz wiedziec jak ona wygladal i na jakiej zasadzie działał. Macie może jakieś zdjęcie? czy po prostu trzeba dorwac wzór z innego autka?.

Opublikowano

Mi akurat się udało że to co odpadło znalazłem, leżało na dnie i na wzór dorobiłem. A działa tak że blokuje tym plastikiem do blaszanej obudowy lewarka. Fotek niestety brak :embarrassed:.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy o ten plastik mi chodzi ale u mnie to ten plastik jest przykrecony do tego metalowego elementu co trzyba dzwignię zmiany biegów i znajduje sie ten platiczek po prawej stronie.Czy to o ten chodzi???A nie narzekasz kolego ARAMIS na skrzynie???chodzi mi o to czy biegi dobrze ci wchodzą bo widze masz takie samo autko jak ja mam