[ALL B6] Nie otwiera się dach (cabrio)
0

    8 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Gość loozzz

    Witam

    Mam mały kłopot z dachem.

    Nie wiem co się stało, ale dach nie chce się otworzyć. Zawsze wszystkie awarie i błędy wyświetlają się na zegarach a tym razem nic.

    Kontrolka niby mruga tak jak podczas otwierania, ale nic poza tym się nie dzieje. Opuszcza szyby do połowy i koniec. Gdy zamykam, jest to samo.

    Kontrolka miga i szyby się domykają.

    Czy miał już ktoś podobny problem?

    Kosz z tyłu jest otwarty, także wszystko powinno działać.

    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

    Pozdrawiam

    Loozzz

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    najpierw sprawdz VAGiem , moze pokaze Ci jaki element nie wywiązuje sie ze swojej funkcji...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Miałem podobny problem ale dach otwierał się do połowy, potem nie chciał. Udało mi się go zamknąć - odczekałem kilka godzin i zaczęło wszystko działać i działało kolejne kilka miesięcy. Z tego co pamietam to w cabrio jest opcja awaryjnego otwierania / zamykania dachu. Juz od jakiegos czasu nie mam do czynienia z cabrio wiec Ci tego nie spradze

    Powodzenia

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość Michał

    Podłącz VAGa, i sprawdź czujniki zamknięcia (krańcówki) , moze któraś nie łączy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość loozzz

    Umówiłem się w serwisie na spr.

    Najlepsze jest to, że tak się stało po tym jak odebrałem auto z serwisu.

    Podłączali komputer i nie było błędów. Zrobili co mieli a teraz dach nie działa.

    Zobaczymy. Może czegoś nie podłączyli z powrotem??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Umówiłem się w serwisie na spr.

    Najlepsze jest to, że tak się stało po tym jak odebrałem auto z serwisu.

    Podłączali komputer i nie było błędów. Zrobili co mieli a teraz dach nie działa.

    Zobaczymy. Może czegoś nie podłączyli z powrotem??

    No i jak sytuacja z dachem - naprawiles ? Co było nie tak ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość loozzz

    Spalił się silnik otwierający haki mocujące dach do ramki przy szybie.

    Generalnie Panowie z serwisu uznali to za wyeksploatowanie części.

    No cóż. Może i tak, nie wiem.

    Ale jak wstawiasz auto do serwisu sprawne, a potem coś nie działa, to jakoś nie wierze w to,że nagle coś się spaliło.

    Na szczęście dach już działa i oby działał jak najdłużej.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Spalił się silnik otwierający haki mocujące dach do ramki przy szybie.

    Generalnie Panowie z serwisu uznali to za wyeksploatowanie części.

    No cóż. Może i tak, nie wiem.

    Ale jak wstawiasz auto do serwisu sprawne, a potem coś nie działa, to jakoś nie wierze w to,że nagle coś się spaliło.

    Na szczęście dach już działa i oby działał jak najdłużej.

    Tak to jest z serwisami - no ale z dachem nie ma za bardzo gdzie sie udać. Dobrze ze znowu działa :good: :good:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy