PABLO1985KRK Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Witam mam problem z hamulcami >>>??? Od jakiegos czasu pojawia mi sie zolta lampka ostrzegawcza na desce rozdzielczej w mojej asiuni Pojawia sie i znika , nie jest to napewno przyczyna tego ze klocki sa juz dojechane tzdo konca poniewaz sciagalem kola i robilem przeglad , klocki jak i tarcze sa prawie new . Natomias mam takie odczucie jak by pedal hamulca letko mi spdal . Kontrolka otyle jest dziwna ze zapala sie od czasu do czasu . Np przy dosc szybkiej i agresywnej jezdzie swieci sie caly czas . A np na drugi dzien nie swieci i jest wszystko ok . Czy ktos moze mi udzielic jakich wskazowek co jest tego przyczyna >>>??? Dziekuje i pozdrawiam @ll klubowiczow ))
GTJ2 Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 na 99 procent to bedziesz mial za malo plynu chamulcowego, sprawdz poziom a jak to nie pomoze to sprawdż przy klockach przewody czy któryś nie jest zerwany i nie dotka do masy
PABLO1985KRK Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2009 Oki dzieki , sprawdzilem malo plynu fakt (( Ale mialem wczesniej na granicy maxa , czy to nie jest przypadkiem przyczyna np zapowietrzenia sie ukladu chamulcowego >>>??? W kazdym razie dziekuje za pomoc ))
OLO_GDA Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 najwazniejsze zebys sprawdzil ze nie masz wyciekow. jak nie masz to sprawdz jeszcze raz czy na pewno ktores kolski nie sa zuzyte , bo plynu ubywa ze zbiorniczka jak go coraz wiecej potrzeba w zaciskach... dopiero jak sie upewnisz ze nie ma zadnych niebezpiecznych przyczyn ubywania plynu to go uzupelnij. bo dolanie bez znalezienia przyczyny moze byc krotkowzroczna naprawa...
Rekomendowane odpowiedzi