Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Prośba o pomoc z tylną wycieraczką - manetka,czy silniczek, jak zdiagnozować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Wiem,ze wiele już było wątków na ten temat, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie.

Zaczyna mi wariować tylna wycieraczka. Na początku zacinała się, a teraz nie dość,ze się zacina, to jeszcze nie mogę jej wyłączyć (reaguje dopiero po kilku lub kilkunastu próbach przełączania manetki). W podobnych wątkach koledzy pisali,ze wycieraczka włączała się samoczynnie, kręciła dookoła itp. U mnie tak nie jest, jeśli przełączę manetkę to się uruchamia poprawnie, problem pojawia się tylko przy próbie wyłączenia. Spryskiwacz również działa bez zarzutu.

Załączam krótki filmik pokazowy

audi_foto_003

Sporo problemów było w B5 z ukręcającą się dyszą. Czytając wątki wywnioskowałem,ze w B6 jest raczej problem z silniczkiem lub manetką. Możecie mi podpowiedzieć jak zdiagnozować która część się kończy?manetka,czy silniczek wycieraczki? ewentualnie części katalogowe lub wstępne koszty naprawy.

Acha - zauważyłem,że problem się nasila kiedy pada deszcz lub jest wysoka wilgotność powietrza, moze to bedzie jakas podpowiedź...

Poczytałem sporo na forum i znalazłem 2 możliwości. oto linki, które mi w tym pomogły:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t21994.0.html;highlight=tylna+wycieraczka - ten stawia na silniczek

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t51460.0.html;highlight=tylna+wycieraczka - ten na manetke

Opublikowano

mysle ze problem tkwi w silniczku

Opublikowano

Ja u siebie wymieniłem silniczek i wszytsko wróciło do normy :gwizdanie:

Opublikowano

Silniczek :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki za odpowiedź.

Ma ktoś numer tego silniczka?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam podobny problem, tylna wycieraczka załącza się sama po przekręceniu stacyjki w celu uruchomienia silnika, czasem się zacina w różnych miejscach na szybie a czasem pracuje chwilę i się włącza i potem znów załącza. Około 3 miesięcy temu wysiadł jeden z czujników parkowania ale ostatnio zdarzyło się klika razy że całość działała. nie wiem czy to ma jakiś związek z sobą ale nie wiem jak poradzić sobie z diagnozą co jest uszkodzone w tej wycieraczce.