Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9 TDI 115 KM] Rura wylotowa z turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio rozerwało mi gumową rurę wylotową z turbiny. Łączy ona ową turbinę z kanałem znajdującym się pod zderzakiem prowadzącym do intercoolera.

Kupiłem jakiś zamiennik, jest on jednak bardziej miękki od oryginału. A skoro sztywny zbrojony oryginał poszedł, więc pewnie ta też pójdzie (no bo i silnik nieco zrobiony). W związku z tym, czy ktoś się może orientuje gdzie mogę zakupić taką rurę, najlepiej gdybym mógł ją zmacać? Ewentualnie gdyby ktoś mi mógł podać oznaczenia tych części z informacją która jest do najmocniejszego 1.9 TDI. Kłopot w tym, że poprzedni właściciel łaskaw był zniknąć wszelakie oznaczenia z silnika, a to nieco komplikuje sprawę.

Opublikowano

Lisek, obawiam sie ze ASO

Opublikowano
  • Autor

Właśnie byłem w ASO, u Szewczyka. Dali mi ten miękki przewód, koleś mówi że w teorii są dwa inne, ale nie ma ich na stanie, nie wie jak wyglądają itd itp. A człowiek nie potrafił mi powiedzieć, czy ten droższy jest lepszy, czy będzie pasował...

Opublikowano

Lisek, jezeli w jakikolwiek sposob Ci to pomoze przesle Ci na PW moje numery. Powinno sie zgrac. Uwazam jednak ze a ASO powinni dojsc do nr czesci po VIN;ie

Opublikowano
  • Autor

Powinni, ale nie doszli... jakbyś mógł mi przesłać, będę wdzięczny.

Opublikowano

Jaja sobie robisz z tym ASO? masz przecież jeszcze naklejki jedna w bagażniku druga na obudowie paska rozrządu, a wogóle jeśli to pompowtrysk i to 5 biegowy to na bank AJM a jeśli 6 biegowy i typ ATJ. Chyba koleś jakiś leniwy.

Dowiedz się ile kosztuje w polskim ASO - później rozeznam sprawę ile w ASO w niemczech w majowe będe w Niemczech więc jak znaczna róznica to mógłbym ci kupić.

odnośnie tych węży to tylko orginały. Mi latem poleciał ten na wyjściu z IC tymczasowo obleiłem go taśmą PowerTape i radzę ją mieć pod ręką.