Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Jak założyć alarm samochodowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Chciałbym założyć alarm więc będę potrzebować:

1.centrala alarmu,

2.syrena,

3.piloty (kluczyk scyzoryk)

4.inne (czujnik ruchu, czujnik mikrofalowy dwustrefowy, dioda sygnalizacyjna, itp)

a oto moje pytania?

1.W moim samochodzie są jakieś czujki porostawiane w narożnikach drzwi (z przodu i z tyłu), na słupku mam przycisk wyłączający te czujki, a przy zamykaniu auta(mam tylko kluczyk) migają kierunkowskazy, dodatkowo autko posiada moduł komfortu (szyby zamykają się po przytrzymaniu kluczyka) - Czy to wszystko to fabryczny immobiliser???

2.Czy można się podpiąć z alarmem pod to wszystko (czujniki ruchu fabryczne, diody migające w drzwiach)???? :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

skoro masz czujniki i przycisk na słupku dezaktywujący je to masz ori alarm, kierunki migają nawet jak nie masz alarmu, immo jest zupełnie oddzielne pestka w kluczyku reszta w zegarach.

Opublikowano
  • Autor

ale ja nie mam żadnego pilota, tylko zwykły kluczyk którym otwieram/zamykam autko.

jak mam sprawdzić czy mam ten alarm (syreny pod maską nie mam)???[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2009, 13:26_________________________________________________ok, już wiem

Opublikowano

zakladajac nowy alarm mozesz wykozystac istniejaca instalacje,podjedz do kogos ,kto sie zna -3 -4 godzinki i masz nowy alarm w aucie... :wink4:

syrena w B5 jest w lewym,tylnym nadkolu,jesli ori,to ceentralka jest razem z pompka w prawym tylnym nadkolu

Opublikowano
  • Autor

jeśli mam alarm to raczej ori (mam czujki i przycisk na słupku dezaktywujący czujki a syreny pod maską nie ma, bo jest tak jak piszecie, w nadkolu :)).

muszę sprawdzić czy działa ten alarm, jeśli bedzie działać to bede robić tylko odcięcie+ewentualnie otwieranie z pilota, ponieważ obecnie mam tylko kluczyk do otwierania auta.[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2009, 18:51_________________________________________________Mam jeszcze jedno pytanko,

Czy jest taka opcja, żeby do mojego auta dorobić, sam kluczyk scyzoryk z pilotem (może mam centralkę która może współpracować z takim kluczem, tylko klucza brak)????[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2009, 14:29_________________________________________________i jeszcze jedno jaki jest dokładny model oryginalnego kluczyka (z pilotem) do A4 2000r

Opublikowano

Jeżeli alarm zazbraja się kluczykiem to możesz kupić samą centralkę (ok 50 zl) z takim pilotem scyzorykiem.

Wtedy podłączając się w odpowiedni obwód bęzdzie uzbrajał się i alarm ori.

Opublikowano
  • Autor

witam

po testach okazało się że posiadam fabryczny alarm więc nowego nie będę zakładać (ewentualnie kiedyś pilota).

Ale chciałbym założyć dodatkowe zabezpieczenie przed odpaleniem i tu mam pytanie

Co odciąć w moim autku (pompę paliwa, zapłon) tak aby komputer nie dawał błędów???

Czym odciąć (zwykłym przekaźnikiem samochodowym, czy może jakąś centralką z allegro)???

Opublikowano

witam

po testach okazało się że posiadam fabryczny alarm więc nowego nie będę zakładać (ewentualnie kiedyś pilota).

Ale chciałbym założyć dodatkowe zabezpieczenie przed odpaleniem i tu mam pytanie

Co odciąć w moim autku (pompę paliwa, zapłon) tak aby komputer nie dawał błędów???

Czym odciąć (zwykłym przekaźnikiem samochodowym, czy może jakąś centralką z allegro)???

nic nie kupuj,zadnych pier**l z allegro-sam sobie zrob odcinke-wiecej info na PW-z wiadomych wzgledow :wink4: