Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Jakie max. dystanse przód/tył przy feldze 18/8,5 ET 45 i oponie 225/40 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

pytanie jak w temacie. Myślę o dystansach napewno na tył , myślę że 15 mm powinno wejść ,a może więcej?

Z przodu w sumie jest wystarczająco , ale może jeszcze by coś weszło , aby nic nie wystawało i nie obcierało?

Buda B5

pozdrawiam

Opublikowano

Bezpiecznie będzie przy 10 mm , bo 15 mm może byc za dużo .

Opublikowano

no a napisz moze ile cm masz obnizone auto ?

Opublikowano
  • Autor

no a napisz moze ile cm masz obnizone auto ?

1 BE zawiecha

Opublikowano

przod zostaw bo wyjdzie poza obrys a z tylu mozesz dac z 10mm

Opublikowano

Z przodu możesz jeszcze 10mm wcisnąć. Co do tyłu to 10 -15mm w zalezności jak chcesz żeby było wysunięte.

Opublikowano

Z przodu możesz jeszcze 10mm wcisnąć.

bedzie wystawac jak nic, moze nie bieżnik ale felga na bank

Opublikowano
  • Autor

Z przodu możesz jeszcze 10mm wcisnąć. Co do tyłu to 10 -15mm w zalezności jak chcesz żeby było wysunięte.

no chcę tak zeby nie tarło o nadkole .W tej chwili jest fajnie , felga duża ,oponka szeroka ,ale tego rozstawu jakby brakuje (głownie z tyłu). Chyba spróbuje na tył 15 mm , ewentualnie moze jakby było za dużo to frezarka i się zjedzie.

Opublikowano

Z przodu możesz jeszcze 10mm wcisnąć.

bedzie wystawac jak nic, moze nie bieżnik ale felga na bank

Nie będzie :cool1:

Opublikowano

na 100% bedzie.. ja mam z dystansem ET 39 i felge 7,5" i jest na rowno z blotnikiem.. on z dystansem 10mm tak jak radzisz bedzie mial ET 35 + felga 8,5".. czyli wychodzi ze jakies 1,5-1,6cm jeszcze bardziej bedzie mu wystawac..

Opublikowano

na 100% bedzie.. ja mam z dystansem ET 39 i felge 7,5" i jest na rowno z blotnikiem.. on z dystansem 10mm tak jak radzisz bedzie mial ET 35 + felga 8,5".. czyli wychodzi ze jakies 1,5-1,6cm jeszcze bardziej bedzie mu wystawac..

Niemożliwe że masz równo z nadkolem. Ja przy 7" i ET35 mam 20mm dystansu i dopiero wtedy jest równo z nadkolem. Ludzie na forum mają 225 naciągnięte na 8,5 przy ET35 i jest OK. Zresztą możemy sie założyć :naughty:

Opublikowano

hmm no ja mowie jak jest u mnie.. a raczej zwrotnic i piast nie mam w innym miejscu niz Ty

Opublikowano

Następny... już kilku się sprzeczało i wyszło na moje :cool1: Przelicz sobie moje parametry i Twoje i się okaże że moje felgi wystają bardziej o 17,5mm. Wliczając jeszcze opony i przyjmując że Ty masz 225 to będzie mniej, ale dalej moje wystają bardziej o około 12,5mm. A skoro ja mam właśnie równo z nadkolem to Twoje są schowane. Tylko pewnie masz wrażenie że tak nie jest. To jest matematyka a ona nie kłamie :wink4: Tyle z mojej strony w tym temacie, nie będę się więcej sprzeczał :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ja mam z dystansem ET 39 i felge 7,5" i jest na rowno z blotnikiem..

to ja w tej chwili chyba mam więcej o ok. 6-7 mm i nie jest to napewno max. co może być z przodu.Z tym że narazie chyba nie bede ruszał przodu , zobaczę jak to będzi ewyglądać jak z tyłu dam po 15 mm.

Opublikowano

"rowno z blotnikiem" mam na mysli wewnetrzna jego strone :) bo dla mnie troche nieporozumieniem jest wywalac tak kola na zewnatrz zeby na hopach (zwlaszcza przy obnizonym zawieszeniu) kola zatrzymywaly sie na blotniku.. i z tego co pamietam autor tego wątku napisał kilka postów wczesniej, ze nie chce aby obcierało.. i z mojej strony rowniez tyle w tym temacie :cool1:

Opublikowano

dla mnie troche nieporozumieniem jest wywalac tak kola na zewnatrz zeby na hopach (zwlaszcza przy obnizonym zawieszeniu) kola zatrzymywaly sie na blotniku.. i z tego co pamietam autor tego wątku napisał kilka postów wczesniej, ze nie chce aby obcierało..

tyle ze tu jest wysoka zawiecha 1BE (to bodajze tylko -2cm) wiec nawet przy kolach rowno z blotnikiem nie powinno obcierac

ja bym dal dystans przod 5 do 7 mm i tyl max 10mm - aby to wygladalo ladnie i ze smakiem