?ukasz71 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 [right][center][left]Witam Koledzy mam taki mały Problem bo od paru dni świeci mi kontrolka od poduszek powietrznych ostatnio wykasowałem ja z kolega 14.06.2009 wagiem wlasnie i było wszytko ok ale dzisiaj 16.06.2009 znowu mi sie zapaliła niewiem co teraz robić znowu kasować tym wagi em a czy znowu mi sie nie pojawi? Proszę o pomoc cry[/left] [/center][/right]
antonio Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 kolego jak podepniesz VAG'a następnym razem to spisz numer błędu i poszukaj na forum lub wrzuć do tego wątku
Gość Michał Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Tak jak kolega napisał, podłącz jeszcze raz VAGa i zobacz jaki błąd wywala. Masz boczne airbagi?
?ukasz71 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 VAG-COM Version: Release 409.1-US Control Module Part Number: 8D0 959 655 C Component and/or Version: Airbag 7 Audi 0301 Software Coding: 00102 Work Shop Code: WSC 06435 1 Fault Found: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-00 - Resistance too High cos takiego to jest?
Wihajster Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 wykasować i bedzie git i ewentualnie wtyczki posprawdzać pod siedzeniem kierowcy
?ukasz71 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 ok jutro to zrobie i napisze czy pomogło dzieki serdeczne :naughty: :naughty:
zorp Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Miałem podobną przypadłość. Nieźle napociłem się, żeby znaleść przyczynę i nauczyłem się, żeby nie bagatelizować spraw pozornie bez związku. Zródło mojego problemu tkwiło w... UWAGA! Termosie ze stali nierdzewnej, który moja żona umieściła pod siedzeniem pasażera z przodu. Turlał się tam i co jakiś czas wywalało mi błąd airbaga. Być może był namagnesowany..? Mam poduszki pasażerów z tyłu w oparciu przednich foteli. Sprawdziłem, czy nie ma tam jakiś odizolowanych przewodów pod nimi. Wszystko było ok. Po usunięciu termosu problem sam się rozwiązał. Nie wszystko da sie przewidzieć
Gość Michał Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Myslę że ten termos poprostu uderzał w te kostki od airbaga
Uneek Eth Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Pod siedzeniem kierowcy znajduje się kostka (jak masz ogrzewane fotele to 2 sztuki). Wypiąć, piny jak i gniazda przeczyścić preparatem do czyszczenia elektroniki, złożyć i wykasować błąd ponownie - powinno pomóc.
?ukasz71 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dzieki Koledzy przecZysciłem kable tym preparatem i pomogło takze nawt błedu nie musiałem kasowac odłaczyłem poprostu i popryskałem i odczekałem kilka minut zeby wsiakło i jest ok podłaczyłem i kontrolka air bag znikneła takze jeszcze raz dziekuje Michał z Radomia dziekuje ci bardzo jesli dojdzie do spotkania to masz u mnie dobra wódke i reszta chłopaków tak samo :tongue4: :tongue4:
Rekomendowane odpowiedzi