Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Świeci kontrolka o AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[right][center][left]Witam Koledzy mam taki mały Problem bo od paru dni świeci mi kontrolka od poduszek powietrznych ostatnio wykasowałem ja z kolega 14.06.2009 wagiem wlasnie i było wszytko ok ale dzisiaj 16.06.2009 znowu mi sie zapaliła niewiem co teraz robić znowu kasować tym wagi em a czy znowu mi sie nie pojawi? Proszę o pomoc cry[/left]
[/center][/right]

Opublikowano

kolego jak podepniesz VAG'a następnym razem to spisz numer błędu i poszukaj na forum lub wrzuć do tego wątku

Opublikowano

Tak jak kolega napisał, podłącz jeszcze raz VAGa i zobacz jaki błąd wywala. Masz boczne airbagi?

Opublikowano
  • Autor

VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 8D0 959 655 C

Component and/or Version: Airbag 7 Audi 0301

Software Coding: 00102

Work Shop Code: WSC 06435

1 Fault Found:

01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)

32-00 - Resistance too High

cos takiego to jest?

Opublikowano

wykasować i bedzie git i ewentualnie wtyczki posprawdzać pod siedzeniem kierowcy

Opublikowano
  • Autor

ok jutro to zrobie i napisze czy pomogło dzieki serdeczne :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Miałem podobną przypadłość. Nieźle napociłem się, żeby znaleść przyczynę i nauczyłem się, żeby nie bagatelizować spraw pozornie bez związku. Zródło mojego problemu tkwiło w... UWAGA! Termosie ze stali nierdzewnej, który moja żona umieściła pod siedzeniem pasażera z przodu. Turlał się tam i co jakiś czas wywalało mi błąd airbaga. Być może był namagnesowany..? Mam poduszki pasażerów z tyłu w oparciu przednich foteli. Sprawdziłem, czy nie ma tam jakiś odizolowanych przewodów pod nimi. Wszystko było ok. Po usunięciu termosu problem sam się rozwiązał.

Nie wszystko da sie przewidzieć :)

Opublikowano

Myslę że ten termos poprostu uderzał w te kostki od airbaga :wink4:

Opublikowano

Pod siedzeniem kierowcy znajduje się kostka (jak masz ogrzewane fotele to 2 sztuki). Wypiąć, piny jak i gniazda przeczyścić preparatem do czyszczenia elektroniki, złożyć i wykasować błąd ponownie - powinno pomóc.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Koledzy przecZysciłem kable tym preparatem i pomogło takze nawt błedu nie musiałem kasowac odłaczyłem poprostu i popryskałem i odczekałem kilka minut zeby wsiakło i jest ok podłaczyłem i kontrolka air bag znikneła takze jeszcze raz dziekuje Michał z Radomia dziekuje ci bardzo jesli dojdzie do spotkania to masz u mnie dobra wódke i reszta chłopaków tak samo :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: