Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Całkowity wyciek płynu z prawej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem tzn. wczoraj zapiekł mi się zacisk przedniego prawego koła, dziś rozebrałem zacisk na części pierwsze i naprawiłem usterkę zgodnie z poradami na forum. Niestety wykryłem też dużą nieszczelność która doprowadziła do tego że płyn z prawej strony całkowicie wyciekł. Teraz zastanawiam się czy zapowietrzony został cały układ hamulcowy czy tylko prawa strona, jest okazja więc chciałbym wymienić płyn hamulcowy i zastanawiam się czy jak doleję płynu żeby uzupełnić jego brak z prawej strony a potem zacznę odpowietrzać cały układ zaczynając od prawego tylnego koła itd, w międzyczasie dolewając płynu do zbiorniczka to czy cały układ hamulcowy się odpowietrzy, czy może mój układ jest już zapowietrzony po całkowitym wycieku z prawej strony i powinienem użyć jakiegoś innego sposobu ???

proszę o pomoc !!!

Opublikowano

caly uklad Ci sie nie zapowietrzyl jesli masz plyn w zbiorniczku, dolej na max i odpowietrz naprawiany zacisk a pozniej po koleji kazdy zaczynajac od tylnych i bedzie gitara

Opublikowano

Proponuję zwykłe odpowietrzanie...

Opublikowano
  • Autor

no i po kłopocie :) dopełniłem płynu odpowietrzyłem koło potem zacząłem od prawego tylnego itd, aż wreszcie się układ odpowietrzył, myślałem że będzie to trudne zadanie ale jak się okazało całkiem szybko i zręcznie sobie poradziłem:). Trochę kłopotów z odpowietrznikami ale WD działa cuda.

Dzięki za pomoc :hi: