Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wycieraczki jak opadną to nie ruszą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

lokalizacja gdańsk :hi:

miałem problem z zapieczonymi trzpieniami wycieraczek. Wycieraczki staneły na środku szyby i lipa. Po opuszczeniu ręcznym na dół nie ruszyły. Mechanik na Mostowej mi przeczyścił (przy okazji rozrządu itp) jednak po 5 minutach deszczowej pogody przestały działać. No to na reklamacje do niego i tak:

- są ładnie wyczyszczone same wycieraczki odpięte od silnika chodzą super

- silnik podpięty prawidłowo nie rusza - moze spalony :wallbash:

- ale ale jak lekko przesunie się tą śrube na silniczku to startuje bez problemu :shocked:

- działa bez przerwy dopiero jak wyłączy się wycieraczki i opadną na sam dół szyby to zero reakcji, jak by zasilanie nie dochodzilo :kwasny:

i teraz pytanie :

czy można (jakiś elektryk) ustawić silniczek aby startował z innej pozycji tzn np zeby wycieraczki nie kończyły biegu w tym punkcie 0 tylko troche nad nim ?? :rolleyes: Czy tak jak on powiedział wymiana silniczka bo może być zepsuty (elektryka).[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 14:54_________________________________________________wystarczy mi odp

TAK da sie przestawic zeby startowaly z innego miejsca

NIE nie da sie silnik do wymiany

to bede wiedzial czy szukac silnika nowego :)

Opublikowano

A sprawdzaliście czy z manetki dochodzi na na kostke wycieraczek jakieś zasilanie, sygnał startu wycieraczek ??

Opublikowano
  • Autor

tzn do silniczka w momencie jak nie ruszaja dochodzi prad ale jak by w silniku cos nie laczylo :wallbash:

a wystarczy srube napędzającą przekręcić kawałek dalej i dziala :mysli:

Opublikowano

Spróbuj rozebrać silniczek. Może w Poz.0 nazbierało się syfu i nie ma styku :mysli:

Opublikowano

Ja zapytam nieco dokładniej: czyli jak robisz ruch manetką żeby załączyć pojedyńczy cykl to w tym momencie na silniku pojawia się napięcie ?? Z tego co wiem do silnika wycieraczek dochodzi co najmnije 3 przewody... na jednym + jest cały czas po przekręceniu zapłonu, na drugim pojawia się sygnał z manetki, trzeci ..masa . Chodzi o sprawdzenie tego drugiego.

Jeżeli powyższe jest O.K. to tylko coś do naprawy w silniku wycieraczek. Skłądając silnik i mechanizm wycieraczek trzeba uważać na odpowiednie ustawienie całości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

do tej pory silniczek lata bez problemu ale uzywam tylko pojedycznego cyklu. Nie włączam stałego bo boje się ze sie zatnie znowu a nie mam elektryka zeby mi sprawdził to o co leoncjo sie pyta :(

może ktoś zna z okolić gdańska ??

ps. czy silniczek od wersji angielskiej będzie działał dobrze u mnie?