Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o szybką pomoc przegub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich proszę o pomoc mam kilka pytań. Wymieniam sam zawieszenie wymieniłem wachacze górę i dół i okazuje sie że wymieniona wcześniej u mechanika osłona przegubu jest dziwnie zamontowana nie złapał chyba pierścień sprężynujący bo wypada z niego półoś myślałem że to normalne i tak złożyłem wszystko ale w lewym kole okazało sie że guma też strzeliła i starając sie ją wymienić nie mogłem zdjąć półosi z przegubu czy mogę zbić przegub z półosi bez odkręcania (śruby inbus 14)??? czy luźno włożona półoś w przegub jest dopuszczalna czy też muszę wszystko rozbierać i spróbować nabić półoś na ten pierścień (jeśli wogóle tam jest bo od początku wypadało a już tak zrobiłem 2000 km i dzisiaj to wyszło dopiero) Pomóżcie przeszukałem forum ale nie pomogło :( nie mogę też odkręcić imbusa 14 od piasty totalnie zapieczona :( skrobnijcie coś będę bardzo wdzięczny pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź.

Opublikowano

półoś ma być zablokowana pierścieniem zabezpieczającym, co prawda nie ma tam za bardzo miejsca żeby półoś wyskoczyła z przegubu ale po co los kusić.

Jak nie odkręcisz śruby od piasty to nic nie zrobisz, musisz sobie skombinować wytrzymały klucz + odpowiednio długą przedłużkę i z wyczuciem tak żeby niczego nie pourywać odkręcić tą śrubę. Przegub z półosi zdejmuje się przy użyciu śruby, wyjmujesz przegub ze zwrotnicy i wkręcasz w przegub spowrotem śrubę aż wypchnie półośkę.