Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Puknięcie w lewym przednim kole przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - przy ostrzejszym ruszaniu z miejsca słychać takie pojedyncze puknięcie w przednim lewym kole - ki czort ? I czy to groźne jest ?

Opublikowano

Mogą być wahacze poszukaj coś na ten temat lub niedokręcone koło, wszystkie stuki przy kołach są groźne

Opublikowano

Wahacze kolego, mnie to właśnie dzisiaj spotkało w lewym kole, przy wyjeżdzie z firmy i jestem strasznie wkurw..ny!! sprawdz to bo nie ma laby! niedość że mi felgę porysowało to jeszcze zderzak lekko wyrwało ,dobrze że szybko nie jechałem bo juz bym nic nie napisał!! :evil:

Opublikowano
  • Autor

Panowie puknięcie jedno puknięcie przy ostrzejszym ruszaniu - podczas jazdy i przy normalnym ruszaniu nic nie slychać - czy od tego może się urwać koło ??? Dodam że przed zakupem byłem na diagnostyce i nic nie wykazało w tym kole

Opublikowano

A może to półoś napędowa ma luzy i strzela przy ostrzejszym ruszaniu.

Miałem takie coś kiedyś w Omedze, tyle że w tylnym kole - tylny napęd ;o)

Opublikowano
  • Autor

Uwaga dodaje kolejny objaw - delikatnie skrzypniecia przy ostrzejszym hamowaniu i przy normalnym ruszaniu ale nie zawsze - takie skrzypniecia jakby metal tarl o metal z poczatku myslalem ze to takie dobre hamulce mam ale to chyba nie to bo to wystepuje przy samej koncowce hamowania juz wtedy gdy samochod staje w miejscu a gdyby to byly hamulce to skrzypialo by chyba caly czas ?

Opublikowano
Uwaga dodaje kolejny objaw - delikatnie skrzypniecia przy ostrzejszym hamowaniu i przy normalnym ruszaniu ale nie zawsze - takie skrzypniecia jakby metal tarl o metal z poczatku myslalem ze to takie dobre hamulce mam ale to chyba nie to bo to wystepuje przy samej koncowce hamowania juz wtedy gdy samochod staje w miejscu a gdyby to byly hamulce to skrzypialo by chyba caly czas ?

dokładnie mam to samo co klega napisał i co to może być?? :confused:

[ Dodano: 20-04-2007, 22:26 ]

właśnie znalazłem odpowiedź na ten objaw

pojechałem do ASO i jak najbardziej to wina klocków ham. z jednej strony jeden klocek był starty do metalu i to była tego przyczyna tego skrzypienia, teraz znów cieszę sie pracą auta...

pozdrawiam :rotfl: wymieniełem na ATE