Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana wahaczy, sprężyn, amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam A4 B6 2001 AWX Limuzyna [250000 km], po ostatnich wakacjach w Polsce trasa Olszyna - Wrocław zaczeło mi popiskiwać na przodzie no i lekki wyciek z lewego amortyzatora.

Także czeka mnie wymiana wahaczy, łożysk, amortyzatorów i sprężyn z przodu oraz amortyzatorów i sprężyn z tyłu.

Po przeczytaniu kilkudziesięciu postów na forum zdecydowałem sie na następujące elementy

- wahacze - LEMFORDER komplet (ew. FEBI są lepiej dostępne w UK)

- sprężyny i amortyzatory przód i tył Kaybay

- łożyska przód ??? (sam nie wiem) - Prosze o rade.

Dzięki forum znalazłem numery katalogowe części itp ale mam również kilka wątpliwości oraz problem ze znalezieniem sklepów które sprzedają LEMFORDERa (Googlowałem, dzwoniłem i nic).

Pyt 1. Jak ktoś zna Polskiego lub lepiej Brytyjskiego dystrybutora (sklep online) LEMFORDERa prosze o linki

Pyt 2. Jakie łożyska (chodzi o to by te 3 lata na angielskich (czasem polskich) drogach wytrzymały.

Pyt 3. Czy do amortyzatorów i do spręzyn potrzebuje suspension mounting kit oraz protection kit (polecają na stronach Kaybay)

Pyt 4. Co ewentualnie warto jeszcze wymienić.

Z góry THX za rady.

PS jeszcze poszukuję poduszek pod silnik - zamienniki też prosze o rady

Czekam na odpowiedź

Pozdrowienia

Opublikowano

wahacze masz na allegro :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie ma LEMFORDERa na allegro (a przynajmniej ja nie widzę do A4 B6).

Znalazłem dydtrybutora LEMFÖRDERa na UK, cena 575L+VAT [za wheel suspension 31913 01] chyba zdecyduje sie jednak na febi (300L z vatem).[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2009, 05:22_________________________________________________Właśnie wróciłem ze stacji diagnostycznej KWIK, samochód był na "trzepakach" mechanik sprawdził łożyska, wachacze i zawiasy - mówi że wszystko ok. Samochód prowadzi się dobrze jedynie to popiskiwanie na dołkach w chwili kiedy koło opada.(popiskuje tak jak ocierają klocki o tarcze - ten rodzaj dzwięku).

Zastanawiam sie czy nie wymienić najpierw łączników stabilizatorów. Proszę o rade. :mysli:

Opublikowano

Pyt 1. Jak ktoś zna Polskiego lub lepiej Brytyjskiego dystrybutora (sklep online) LEMFORDERa prosze o linki - Pytaj o kolegi z forum TOM77

Pyt 2. Jakie łożyska (chodzi o to by te 3 lata na angielskich (czasem polskich) drogach wytrzymały. - SKF powinny śmiało wytrzymać

Opublikowano
Pyt 1. Jak ktoś zna Polskiego lub lepiej Brytyjskiego dystrybutora (sklep online) LEMFORDERa prosze o linki

tak jak pisal kolega wyzej, kupuj u TOM77 i szukaj kolegi ktory aktualnie przebywa na urlopie w Pl.

ja zawsze w takich sytuacjach tak robie:) wychodzi duzo taniej.

Opublikowano
  • Autor

Napisałem do TOM77 na priv i czekam na odpowiedź, łożyska kupie SKF.

THX