Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Tylne zawieszenie skrzypi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od paru dni zaczęło mi skrzypieć zawieszenie tylne tzn. jak jadę po nierównościach, a także jak bujam autkiem na postoju to wtedy skrzypi jak stare łóżko :)

Podejrzewam że to jakieś tuleje na belce (jeśli takie jakieś tam są bo się jeszcze nie zapoznałem z budową zawieszenia).

Może ktoś wie czym i gdzie posmarować aby nie skrzypiało (może biały smar, silikon w sprayu) :mysli:

Opublikowano

Tuleje jak skrzypią to są z reguły do wymiany.

Poza tym to sprężyny lubią skrzypieć jak są stare, a dokładniej to gumy na których te sprężyny siedzą od góry i od dołu.

Nie smarowałem tego ale jeśli pomoże to na krótko. Tak myślę :mysli:

Opublikowano
  • Autor

wszystko trzyma się dobrze tylko prawdopodobnie gdzieś na jakiejś gumie się ociera coś. Słychać typowe skrzypienie jak się bujnie autkiem.[br]Dopisany: 01 Lipiec 2009, 10:54_________________________________________________Może ktoś wie czym i gdzie posmarować aby nie skrzypiało (może biały smar, silikon w sprayu, teflon w sprayu)

Opublikowano

Również obstawiam gumy sprężyn. Ja bym nie smarował bo to nic nie da

Opublikowano

Wymiana też nie gwarantuje sukcesu.

Wprawdzie ja mam problem z przodem, ale nowe poduszki pod amorami zaczęły skrzypieć po tygodniu od montażu i skrzypią już 2 miesiące :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

myślałem już nawet że to przez tą pogodę (cały czas wilgoć w powietrzu) autko mam od miesiąca i nic nie skrzypiało z tyłu (będę się starał dokładnie zlokalizować co to skrzypi) i prawdopodobnie teflonem psiknę (w sprayu z firmy motip)

Opublikowano

myślałem już nawet że to przez tą pogodę (cały czas wilgoć w powietrzu) autko mam od miesiąca i nic nie skrzypiało z tyłu (będę się starał dokładnie zlokalizować co to skrzypi) i prawdopodobnie teflonem psiknę (w sprayu z firmy motip)

Z tą wilgocią to może być możliwe. Poczekaj jeszczę chwilkę, aż się na zewnątrz uspokoi i zobaczysz efekt

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

znalazłem skrzypienie, nie było to spowodowane wilgocią, po prostu oberwała się przy podoziu płyta aluminiowa, wisiała i ocierała delikatnie o stabilizator tylnej belki