Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VAG - analiza itd. - prośba o wyjaśnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak czytam sobie wszystko po kolei ale może ktoś by zechciał wytłumaczyć tak poprostu początkującemu użytkownikowi VAGa następujące kwestie:

- od początku co i jak robić aby uzyskać pełną diagnostykę dynamiczną

- co oznaczają kolejne grupy np.: 011, 008, 003 itd.

- odrobinę wyjaśnienia jaka wartośc co oznacza i po czym poznać że coś jest nie tak

Czytając analizy logów innych użytkowników osoby odpowiadające na pytania raczej nie wyjaśniają na jakiej podstawie wystawiają swoją diagnozę, jakie wskazania informują o problemie.

Bardzo prosze o pomoc i będę ogromnie wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki i instrukcje :wink: I z pewnością więcej osób zaczynających przygodę z VAGowaniem skorzysta z tych porad i instruktarzu :lol:

Opublikowano
Tak czytam sobie wszystko po kolei ale może ktoś by zechciał wytłumaczyć

no to zbyt dużo nie przeczytałeś jeszcze chyba :cool:

widziałeś może film baskeciora ? Tam jest dobrze pokazane na żywca jak zrobić log 011

011 - doładowanie

003 - EGR (i przepływka)

008 - ograniczenie dymienia (przepływka, dawka paliwa)

Zadam trochę przewrotne pytanie, czego nie rozumiesz w pojęciu "zrób logi dynamiczne" ?

:wink:

Opublikowano
Tak czytam sobie wszystko po kolei ale może ktoś by zechciał wytłumaczyć

no to zbyt dużo nie przeczytałeś jeszcze chyba :cool:

widziałeś może film baskeciora ? Tam jest dobrze pokazane na żywca jak zrobić log 011

011 - doładowanie

003 - EGR (i przepływka)

008 - ograniczenie dymienia (przepływka, dawka paliwa)

Zadam trochę przewrotne pytanie, czego nie rozumiesz w pojęciu "zrób logi dynamiczne" ?

:wink:

Jak widzę to się lubisz czasem przypiąć :evil: ja wiem że ty dużo wiesz na ten temat ale ja dopiero zaczynam rozkminiać ten temat więc proszę o wyrozumiałość :wink:

Może jak się przeprowadzę do Gdyni będziemy mieli okazję się spotkać na jakimś spociku więc będę liczył na pomoc w VAGowaniu :wink:

[ Dodano: 18-04-2007, 13:43 ]

ten link powinien rozwiac wszystkie Twoje watpiwosci ... :wink:

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752

I właśnie czegoś takiego potrzebowałem :exclaim: Ogromne dzięki spanky :exclaim: :lol:

Opublikowano
Jak widzę to się lubisz czasem przypiąć :evil: ja wiem że ty dużo wiesz na ten temat ale ja dopiero zaczynam rozkminiać ten temat więc proszę o wyrozumiałość :wink:

Może jak się przeprowadzę do Gdyni będziemy mieli okazję się spotkać na jakimś spociku więc będę liczył na pomoc w VAGowaniu

to nie o to chodzi, żeby się przypiąć... po prostu odniosłem wrażenie, że nie czytałeś na ten temat zbyt wiele jeszcze.

I właśnie czegoś takiego potrzebowałem :exclaim: Ogromne dzięki spanky :exclaim: :lol:

a widzisz ? ... ten link ze dwa razy chyba widziałem na forum :cool:

Ot, choćby tutaj : http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7016

tu byś wiedział co to 003, 008, 011 ( http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?=&p=97693 )

Widzisz ? Jednak jakieś podstawy są u nas, nawet link do AKP się pojawił.

Bo ten temat byłby kolejnym postem na ten sam temat.

moje pytanie czego nie rozumiesz pod pojęciem "zrób logi dynamiczne" dalej aktualne :cool:

Opublikowano

Co to logi dynamiczne dobrze wiem i rozumiem to pojęcie, badziej chodziło mi o to jak je wykonać za pomocą VAGa :wink:

A jeśli chodzi o czytanie to spokojnie, czytałem na ten temat co forumowicze piszą. Jednak brak właśnie czegoś takiego jak ten link od spaky'ego. W każdym temacie jest coś ciekawego ale zebrać to wszystko do kupy i jeszcze coś zrozumieć z postów w których każdy dorzuca coś od siebie (często całkiem nie na temat) nie jest łatwo dla kogoś kto zaczyna coś działać z tym tematem dopiero...