Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Big Brake Kit - STOP-TECH , K-Sport i temu podobne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos z was moze przerabial takie rozwiazanie z zastosowaniem wyzej wymienionych firm?

STOP-TECH , K-Sport lub temu podobne.

W niedlugim czasie chcial bym wymienic swojego parcha na BRD + program na 200 KM i trzeba to bedzie czyms shamowac.Wiem ze sa wersje pasztetowe ( typu zacisk od S4, 3.0 TDI lub 2.0T ) ale myslalem o czym bardziej kawiorowym.Badam wiec rynek , kto co gdzie i za ile :)

Opublikowano

Porządny zestaw Big Brake na przód to wydatek 10 tys zł + do tego musisz jeszcze zrobic coś z tyłem a to kolejne 2-3 tyś zł. Czy ma to sens do auta z mocą 200km???

Opublikowano
  • Autor

Porządny zestaw Big Brake na przód to wydatek 10 tys zł + do tego musisz jeszcze zrobic coś z tyłem a to kolejne 2-3 tyś zł. Czy ma to sens do auta z mocą 200km???

racja ale np: w 4TURBO maj zestawy do Imprezy po 5,5 K (K-sport )

http://sklep.4turbo.pl/product-pol-82249473-Zestaw-hamulcowy-K-Sport-330mm-Impreza-GT-WRX-5x100-czarne-zaciski-klocki-DS2500.html

mam tam pare wtyk , robilem tez tam pare rzeczy w mojej starej imprezie i mysle ze mi by sciagneli taki do Audi.Ale fak wiecej jak 5 kola za zestaw to chyba nie dam.

A czy wie ktosz moze czy wszystkie piasty ( w sesie zwrotnice ) w B7 quattro i przod naped sa takie same niezaleznie od silnika i wilkosci zacisku/tarczy ?Rozumie ze do piasy przykrecane jest potem odpowiednie jarzmo w zaleznsci od zacisku jaki ma byc docelowo montowany ?

Opublikowano

A czy wie ktosz moze czy wszystkie piasty ( w sesie zwrotnice ) w B7 quattro i przod naped sa takie same niezaleznie od silnika i wilkosci zacisku/tarczy ?Rozumie ze do piasy przykrecane jest potem odpowiednie jarzmo w zaleznsci od zacisku jaki ma byc docelowo montowany ?

Tak zwrotnica we wszystkich B6 i B7 jest taka sama.

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie ma znaczenia czy auto jest quattro czy FWD ( zarowno 2.0 TFSI quattro bedzie mial taka sama zwrotnice jak 2.0 TDI FWD ? )

Opublikowano

Czyli nie ma znaczenia czy auto jest quattro czy FWD ( zarowno 2.0 TFSI quattro bedzie mial taka sama zwrotnice jak 2.0 TDI FWD ? )

Dokladnie tak :good: Widze że jednak myslisz nad hamulcami z 2,0 TFSi lub jszcze wiekszymi S4???

Opublikowano

W BRD Q są heble 312mm, w 2.0T 320mm, więc chyba kosmicznej różnicy nie będzie, lepiej będzie 345 założyć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No bede szukal jakiejs fajnej opci.4T moze mi sciagnac te K-sport za podona cene( 5K z haczykiem ) .330 mm ale plus taki ze sa 8 tloczkowe no i pywajace.Ale czy warto doplacac ...... jak by nie bylo wyjda pewnie 2x tyle co uzywki od np: S4 pod warunkiem ze te 345mm zmieszcza sie pod 17 calowa felge.

Opublikowano

W BRD Q są heble 312mm, w 2.0T 320mm, więc chyba kosmicznej różnicy nie będzie, lepiej będzie 345 założyć :wink4:

W BRD Q są heble 288mm z przodu i 245 z tyłu. Jak włozysz hamulce z 2,0 TFSI ( 320przód i 288tył) to bedzie bardzo duża róznica do serii. Jak do tego wlozysz jeszcze sportowe kolocki i tarcze np: Brembo ORo i Ferodo DS to już będzie ogromna różnica i do auta 200km na 100% wystarczy. A zimą zawsze można na 16" jezdzic.

Opublikowano
  • Autor

Jarol BRD z przodu fabrycznie mają 1-LT czyli Ate 312 mm, tył 255mm (1-KP), 288 mm maja 2.0TDI ale 140 KM czyli taki jak mam teraz .

Opublikowano

Jarol BRD z przodu fabrycznie mają 1-LT czyli Ate 312 mm, tył 255mm (1-KP), 288 mm maja 2.0TDI ale 140 KM czyli taki jak mam teraz .

Nie mozliwe, pod moim domem parkuje B7 z silnikiem BRD i Q z pakietem sline i ma hamulce 288 i 245. Wiem to napewno bo rozmawialem z właścicielem i chce włozyć hamulce z 2,0 TFSI.

Opublikowano
  • Autor

Ja tez wiem to na pewno bo wiem ze ja mam 288 mm a pod moja praca stoja dwa BRD quattro.Ktos z forum sprawdzal mi specjalnie VIN obu i wyszlo ze maja 312 mm.Zreszta na oko widze ze sazdecydowanie wieksze niz moje :

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_jaki_silnik_wybrac_do_mocy_ok_200_km_w_20_tdi-t71211.0.html;msg843113#msg843113

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_jaki_silnik_wybrac_do_mocy_ok_200_km_w_20_tdi-t71211.0.html;msg843200#msg843200

Opublikowano

4T moze mi sciagnac te K-sport za podona cene( 5K z haczykiem ) .330 mm ale plus taki ze sa 8 tloczkowe no i pywajace.

nie są pływające...są dwu częściowe ale nie pływające...to po pierwsze

po drugie zakup samych tarcz zarówno k-sportów czy D2 graniczy z cudem...

sam przerabiałem ten temat do swojej evki ale odpuściłem zarówno ksport jak i d2.

jeżeli chodzi o heble audi to przepaść jest między 312 a 320 S4... więc jak zapodasz te z S4 B6/7 to już będzie kanion i takie rozwiązanie ci polecam :good:

Opublikowano

W moim BRD Q sa heble 312/255, zresztą w ETCE wychodzi to samo.

Opublikowano
  • Autor

fakt pomylilo mi sie stop tech jest plywajacy

przepaść jest między 312 a 320 S4... więc jak zapodasz te z S4 B6/7 to już będzie kanion i takie

a te z S4 wchodza na 17 tki ?

Opublikowano

przepaść jest między 312 a 320 S4... więc jak zapodasz te z S4 B6/7 to już będzie kanion i takie

S4 B5 tak....S4 B7 nie

Opublikowano
  • Autor

S4 B5 tak....S4 B7 nie

a no to z S4 odpadaja bo na 17 w zimie da rade ale 18 na zime to nieporozumienie

Opublikowano

S4 B5 tak....S4 B7 nie

Jestes tego pewien na 100%???

Hamulce z 2,0 TFSI mają 320mm i wchodzą pod 16" bez problemu. W S4 jest ten sam zacisk tylko inny uchwyt, tarcza jest wieksza o 2,5 cm wiec powinna wejść na taki hamulec fela 17"

Opublikowano

S4 B5 tak....S4 B7 nie

Jestes tego pewien na 100%???

Hamulce z 2,0 TFSI mają 320mm i wchodzą pod 16" bez problemu. W S4 jest ten sam zacisk tylko inny uchwyt, tarcza jest wieksza o 2,5 cm wiec powinna wejść na taki hamulec fela 17"

na tarcze 320 czy 330 wejdzie 17" i 16" z dystansem

na 340 czy 345 już tylko 18 lub kombinować z jakimś dystansem

na 320 z S4 B5 zakładałem 16" z dystansem właśnie

Opublikowano

Ja mam 320mm z 2,0 TFSi i felga 16" wchodzi bez problemu, bez dystansu. Zacisk jest jednotloczkowy taki jak w S4 B6 i B7.