Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Moje zmierzone wartości względem tabeli z forum.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początek zmierzyłem wartości silnika na biegu jałowym wg zaleceń.

Widać, że niektóre odczyty nie mieszczą się w skali wartości z tabeli z linku http://www.a4-klub.pl/smf/tabele_wartosci_zmierzonych_silniki_1zahu_aey_agpaqm_afnavg-t16622.0.html

Jak na to patrzeć? Co jest do poprawki i za co w chwili obecnej należy się zabrać.

90971879.jpg

29571486.jpg

27224541.jpg

82688560.jpg

12542329.jpg

56639818.jpg

41694794.jpg

65553649.jpg

Opublikowano

Zrob porzadne logi... zgodnie z opisem na forum... podgladanie chwilowe okienek nie jest miarodajne...

Z tych okien nie wynika nic zlego no moze oprocz tego ze termostat jest podpadniety.

Opublikowano
  • Autor

Logi zrobię od razu jak będę miał kogoś kto obsłuży mi program jak będę zaiwaniał. Chciałem sam, ale okazało się, że nie jestem hardcorem :-)

Opublikowano

Do statycznych nie potrzebujesz drugiej osoby... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Miałem na myśli dynamiczne :-)[br]Dopisany: 10 Lipiec 2009, 10:51_________________________________________________A czemu nie ma w FAQ jak zrobić logi statyczne?

Opublikowano

a. próba statyczna
warunki konieczne: samochód stoi na biegu jałowym; silnik włączony; robocza temperatura silnika - temperatura płynu chłodzącego min. 80*C [czyli 90*C na wskaźniku deski rozdzielczej].

grupy normalnie: 000, 001, 003, 004, 007, 013, 014, 018, 023.
grupy Basic Settings: 000, 003, 004, 011:
- grupa 000 > basic settings: logować całość przez ok. 20s;
- grupa 003 > basic settings: logować całość przez ok. 50s [zawór recyrkulacji spalin [EGR] będzie się cyklicznie otwierać i zamykać];
- grupa 004 > basic settings: logować całość przez ok. 50s [pompa będzie się cyklicznie przestawiać].
W przypadku tej grupy ważne jest, by wcisnąć przycisk LOG w chwili, gdy nastawnik ustawi się na Late [będzie to widać w polu drugim], a następnie, natychmiast rozpocząć logowanie przyciskiem START

UWAGA !!!

W silnikach wyposażonych w pompowtryskiwacze (PD - np. AWX, AVF) nie logujemy grupy 004 w trybie BS !!!;

- grupa 011 > basic settings: logować całość przez ok. 50s [kierownice w turbinie [VTG] będą się cyklicznie przestawiać]*. po zakończeniu logowania można dokonać obserwacji pracy sztangi w turbinie - powinna poruszać się tak, jak na filmie**.

*tylko w przypadku silników wyposażonych w turbinę ze zmienną geometrią łopatek [VTG].
**©carlnova AKP - silnik AFB.

a to??

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Musiałem to przeoczyć.