Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Nie ma ciepłego nawiewu

Marcin_F

Recommended Posts

Opisz dokładnie bo nie bardzo czaję. Wypisz dokładnie co uruchamiasz i co się dzieje

Jeśli samochód jest rozgrzany ( wiadomo że na zimnym nie od razu grzeje) załączam w klimatroniku ciepłe powietrze tzn ustawiam na hi lub np 24 czy 26 i włączam automat to słychać ze steruje klapami powietrza dmucha ale ciepła nie ma. Jeśli załączę przycisk z szybą i wo gule różne kombinację - na nogi na kabinę lub na szybę i na różnych poziomach wentylatora nie ma ciepła, wentylator pracuje i klima też jest sprawna bo nieźle chłodzi i steruje nawiewami.

Dodam że temperatura silnika nie zawsze jest 90 czasem 75 czasem 80 czasem brakuje do 90 ok 3 stopnie. Nie wiem czy to tak powinno być i czy ma to związek z powyższą sprawą

Nie wiem czy ma związek, ale z temperaturą silnika musisz wyjaśnić. Masz mieć 900, ale to juz sprawa do innego posta

przed chwila usunolem taki sam problemu mnie w audi , przeplukalem nagrzewnice woda pod cisnieniem , nie do wiary jaki syf tam wyplywal , najwiecej syfu plynie gdy podlaczysz wode do rurki z dziurka , wtedy woda plynie odwrotnie niz w ukladzie ogrzewania i podnosi caly brud do gory .