Marcin_F 0 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Witam Problem jest taki że nie ma ciepłego powietrza, klima chłodzi, automat steruje nawiewami, nawet po przejechaniu sporej ilości kilometrów nie ma ciepła z klimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Opisz dokładnie bo nie bardzo czaję. Wypisz dokładnie co uruchamiasz i co się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_F 0 Posted July 15, 2009 Author Share Posted July 15, 2009 Jeśli samochód jest rozgrzany ( wiadomo że na zimnym nie od razu grzeje) załączam w klimatroniku ciepłe powietrze tzn ustawiam na hi lub np 24 czy 26 i włączam automat to słychać ze steruje klapami powietrza dmucha ale ciepła nie ma. Jeśli załączę przycisk z szybą i wo gule różne kombinację - na nogi na kabinę lub na szybę i na różnych poziomach wentylatora nie ma ciepła, wentylator pracuje i klima też jest sprawna bo nieźle chłodzi i steruje nawiewami. Dodam że temperatura silnika nie zawsze jest 90 czasem 75 czasem 80 czasem brakuje do 90 ok 3 stopnie. Nie wiem czy to tak powinno być i czy ma to związek z powyższą sprawą Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Nie wiem czy ma związek, ale z temperaturą silnika musisz wyjaśnić. Masz mieć 900, ale to juz sprawa do innego posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal350 0 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Nie wiem czy czaję , ale jak Ja jeżdzę na klimie to ma chłodzić np. 19,5st., jak chcę ciepło to wyłączam szronik podnoszę temp. do 25 i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_F 0 Posted July 15, 2009 Author Share Posted July 15, 2009 Jak wyłączę szronik to nawet na hi nie grzeje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej87 0 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 mialem ten sam problem i mi pomogło płukanie nagrzewnicy http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_problemy_z_ogrzewaniem_odpowietrzenie_ukladu_chlodzenia-t64170.0.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1chal 1 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 przed chwila usunolem taki sam problemu mnie w audi , przeplukalem nagrzewnice woda pod cisnieniem , nie do wiary jaki syf tam wyplywal , najwiecej syfu plynie gdy podlaczysz wode do rurki z dziurka , wtedy woda plynie odwrotnie niz w ukladzie ogrzewania i podnosi caly brud do gory . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts