Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Wskazania Czujnika G2

miro72

Recommended Posts

Witam.

Popatrzyłem trochę na wskazania czujników wg instrukcji:

>1. pomiar na zimnym silnku*.

>*najlepiej jest dokonać pomiar rano przed rozruchem silnika.

>a. dokonujemy analizę grupy 007 w grupie 01-Engine - temperatury paliwa, >powietrza oraz płynu chłodzącego [G62] powinny być zbliżone do siebie.

>jeżeli temp. płynu chłodzącego odbiega od dwóch pozostałych - możliwe >uszkodzenie czujnika G62.

>temperatury należy zanotować.

>b. dokonujemy analizę grupy 003 poz. 1 w grupie 17-Instruments - poznamy odczyt >z czujnika G2.

>wartość powinna być zbliżona do wartości z punktu 1a.

>jeżeli jest różna przy założeniu, że temperatury z pkt. 1a są zbliżone do siebie - >możliwe uszkodzenie czujnika G2.

I wyszło mi na zimnym silniku temp. z czujnika G2 50°. I niżej nie spada nigdy.

W związku z tym: czy wymienić? Na co to wpłynąć może? Czy ktoś tak ma? Z góry dzieki za wszelkie wytyczne.

Pozdrawam /M

wymienic i bedzie po klopocie...wplynie jedynie na to,ze bedzie pokazywac temperature wlasciwa tj na zimnym silniku-temperature otoczenia(mniejwiecej), a po rozgrzaniu-temperature cieczy,G2 jest odpowiedzialny za pokaz temp na zegarach :wink4:

i ja mam podobnie zimny silnik pokazuje mi 58c,a na gorącym 108c,klimatronik i deska ,czujnik wymieniony ok miesiąca temu z aso,ale dobre jest to ze na vagu pokazuje mi temperaturę płynu na kanale 7 ok,czyli zimny podobną do otoczenia gorący 91c, :hi:

i ja mam podobnie zimny silnik pokazuje mi 58c,a na gorącym 108c,klimatronik i deska ,czujnik wymieniony ok miesiąca temu z aso,ale dobre jest to ze na vagu pokazuje mi temperaturę płynu na kanale 7 ok,czyli zimny podobną do otoczenia gorący 91c, :hi:

ja bym sie tym nie przejmowal,jesli pokazuje podczas jazdy na blacie 90 i wznosi sie i opada prawidlowo(kiedy zimny i jak stygnie) :wink4: