Jump to content
IGNORED

[ALL] Uszkodzona zmieniarka CD

Recommended Posts

Od pewnego czasu zmieniarka przestała czytać płyty cd. Nawet i te oryginalne. Radio cały czas pokazuje ze brak jest dysku cd.

Magazynek na 6 cd załadowany. Zmieniarka pobiera kolejno kazda z plyt i próbuje odczytac. Dysk zaczyna wirowac i po chwili nastepuje wymiana na nastepna plytke. Po 6 nieudanych próbach odczytu wyskakuje napis ERROR.

Czy jest możliwowść wyczyszczenia lub wyregulowania laseru?. Może ktoś z forumowiczow posiada schemat wtyczki od podlaczenia zmieniarki??

Zmieniarka model CX-CA1821LHT Serial No. 1149872

Auto - Audi A4 2000r. 2,5 TDI. Moze polecicie jakas inna zmieniarke do tego autka.

po pierwsze - kup płytę czyszczącą, to czasem pomaga, nie kosztuje dużo, a może uchronić przed rozbieraniem zmieniarki.

po drugie - jest w dziale Warsztat opisane czyszczenie zmieniarki - jeżeli sobie nie poradzisz, to lepiej oddać elektronikowi - ok. 30 zł i powinno być git, a jak samo czyszczenie nie da efektu, to spróbuje Ci to podregulować.

Podepnę się do tematu. Kupiłem niedawno audi a4 b8 z 2008 roku ( modelowo 2009) mam problem ze zmieniarką cd ponieważ nie pobiera płyt. Auto sprawdzałem przed zakupem w serwisie i nic nie mówili o błędach związanych ze zmieniarką a akurat nie miałem płyty żeby ją sprawdzić :kwasny: Po wciśnięciu przycisku load nic się nie dzieje oprócz migania sześciu guzików do wyboru płyty na przemian na czerwono . Po naciśnięciu przycisku media wyświetla się napis " Initalising device. Please wait..." Dodam że radio działa normalnie. Czy może spotkał się ktoś z takim problemem?

Do karamba26

Niestety w tych zmieniarkach już padają lasery, trochę to już ma lat, oczywiście trzeba zacząć od czyszczenia lasera to podstawowa czynność. W tych zmieniarkach podkręcanie lasera się nie sprawdza.

Do Kupricz

Już w jednym temacie opisujesz swój problem, po co dublujesz.