bartez260 0 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Jestem posiadaczem Audi A4 1.8 benzyna z 1997 roku. Mam problem z obrotami w silniku. Po odpaleniu obroty skaczą gora i dol.Mam zamiar wymienic swiece. Czy to moze byc przyczyna mojego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fend18 0 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Jestem posiadaczem Audi A4 1.8 benzyna z 1997 roku. Mam problem z obrotami w silniku. Po odpaleniu obroty skaczą gora i dol.Mam zamiar wymienic swiece. Czy to moze byc przyczyna mojego problemu. Przyczyn moze byc duzo, zacznij od tego co w ponizszym linku http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t16943.0.html;highlight=czyszczenie+przepustnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes A4 4 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 mi też falował i to gruuuubo, pokusiłem sie o wyjęcie i przeczyszczenie przepustnicy, mam taki sam rok tylko ze silnik mniejszy ale była tak zawalona ze szok, jakas szmatka(czysta) nitro albo rozpuszczelnik(ja tym robiłem) lub benzyna i czyscimy na wysoki połysk, mi bardzo pomogło i nie mam juz zadnych problemów masz link z którego ja korzsałem : http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t16943.0.html;highlight=czyszczenie+przepustnicy pozatym juz baaaardzo duzo o tym tutaj było i wystarczyło poszperac w opcji szukaj [br]Dopisany: 19 Lipiec 2009, 17:56_________________________________________________o kolega mnie upedził no ale właśnie zacznij od tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
retroav 0 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Kolego u mnie też obroty latały pomogło czyszczenie przepustnicy ale później musowo adaptacja vagiem. Mi po czyszczeniu bez adaptacji obroty nie chciały zejść poniźej 1300obr. Pomogła adaptacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaja77 1 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 adaptacji można wykonać bez vaga...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retroav 0 Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 adaptacji można wykonać bez vaga...... chodzi Ci o tzw. autoadaptację? Bo jeśli tak to jesteś w błędzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes A4 4 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 ja u siebie bez vaga robiłem i są do tej pory w normie, każdy przypadek jest przecież inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts