Jump to content
IGNORED

[B5 AFY] Nierówne obroty silnika

bartez260

Recommended Posts

Jestem posiadaczem Audi A4 1.8 benzyna z 1997 roku. Mam problem z obrotami w silniku. Po odpaleniu obroty skaczą gora i dol.Mam zamiar wymienic swiece. Czy to moze byc przyczyna mojego problemu.

Jestem posiadaczem Audi A4 1.8 benzyna z 1997 roku. Mam problem z obrotami w silniku. Po odpaleniu obroty skaczą gora i dol.Mam zamiar wymienic swiece. Czy to moze byc przyczyna mojego problemu.

Przyczyn moze byc duzo, zacznij od tego co w ponizszym linku

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t16943.0.html;highlight=czyszczenie+przepustnicy

mi też falował i to gruuuubo, pokusiłem sie o wyjęcie i przeczyszczenie przepustnicy, mam taki sam rok tylko ze silnik mniejszy ale była tak zawalona ze szok, jakas szmatka(czysta) nitro albo rozpuszczelnik(ja tym robiłem) lub benzyna i czyscimy na wysoki połysk, mi bardzo pomogło i nie mam juz zadnych problemów :wink4:

masz link z którego ja korzsałem : http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t16943.0.html;highlight=czyszczenie+przepustnicy

pozatym juz baaaardzo duzo o tym tutaj było i wystarczyło poszperac w opcji szukaj :tongue4:[br]Dopisany: 19 Lipiec 2009, 17:56_________________________________________________o kolega mnie upedził :naughty: no ale właśnie zacznij od tego :)

Kolego u mnie też obroty latały pomogło czyszczenie przepustnicy ale później musowo adaptacja vagiem.

Mi po czyszczeniu bez adaptacji obroty nie chciały zejść poniźej 1300obr. :kwasny:

Pomogła adaptacja

adaptacji można wykonać bez vaga...... :szukaj:

ja u siebie bez vaga robiłem i są do tej pory w normie, każdy przypadek jest przecież inny :mysli: