Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z hamulcami. Gdy jechałem ostatnio to zapaliła mi się kontrolka ABS i (!) gdy zgasiłem auto i odpaliłem ponownie kontrolki znikły. Na drugi dzień już prawie że nie miałem hamulców. Gdy wcisnę pedał w podłogę to auto pomału zwalnia ale nadal się toczy. Hamulec daje się wcisnąć w podłogę. Gdy wciskam pedał hamulca słychać uciekające powietrze. W zbiorniczku płynu hamulcowego jest minimum a było pomiędzy min a max. Czy może być to wina braku płynu???Jeśli tak to jaki płyn proponujecie????Proszę o szybką odpowiedż

Opublikowano
:hi: To mi bardziej wygląda na nieszczelność w układzie. Dlatego ubywa płynu.Sprawdź najpierw wszystkie zaciski. Pozdrawiam
Opublikowano

Oczywiście że może i napewno jest,ale pytanie którędy ucieka ci płyn może masz przerwany któryś przewód hamulcowy,albo leje któryś tłoczek ???

Opublikowano
  • Autor

a jakiego płynu hamulcowego użyć??

Opublikowano

DOT 4 - firma bez znaczenia.

Opublikowano
  • Autor

dolałem dziś płynu i przejechałem trochu i nadal to samo ;(

Opublikowano

Ubywa płynu ? Gdzieś musi uciekać, poszukaj. Podjedź w 2 osoby na kanał(może najazd) niech naciska na hamulec a ty szukaj skąd ucieka płyn.

Opublikowano
  • Autor

płynu nigdzie nie ubywa. Jak się się jedzie i zahamuje to auto hamuje ale bardzo powoli. Widać też że ABS działa. Sprawdzałem VAG-iem ABS i wszystko w porządku. Byłem u mechanika spytać jaka może być tego przyczyna i mówił że mogła się zawiesić pompa ABS. Co o tym sądzicie???[br]Dopisany: 22 Lipiec 2009, 21:51_________________________________________________i jak z moim pytaniem ???